Βασικό θέμα στην συνάντηση Χατζηδάκη – Τρόικα, τα προβλήματα ρευστότητας - iefimerida.gr

Βασικό θέμα στην συνάντηση Χατζηδάκη – Τρόικα, τα προβλήματα ρευστότητας

Βασικό θέμα στην συνάντηση Χατζηδάκη – Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επί τάπητος τέθηκαν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα έναντι της Τρόικα, κατά την συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης με την αντιπροσωπεία των δανειστών.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό μετά την συνάντηση η χώρα μας έχει εκπληρώσει τις 40 από τις 56 υποχρεώσεις που είχε αναλάβει κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Βασικό θα συζήτησης κατά την συνάντηση ήταν τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Όπως αναφέρθηκε μετά το πέρας της συζήτησης από υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου, ο κ. Χατζηδάκης είπε στους εκπροσώπους των δανειστών μας ότι «εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε, αλλά και εσείς πρέπει να βοηθήσετε» αναφερόμενος κυρίως στο ξεμπλοκάρισμα των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο υπουργός φέρεται να δήλωσε προς τους εκπροσώπους της Τρόικα ότι θα επιδιώξει την ταχύτερη απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι συζητήθηκε ακόμη και το ενδεχόμενο αναμόρφωσης κάποιων προγραμμάτων, με τον υπουργό να δηλώνει «πιο εύκολα κτίζεις ένα καινούργιο σπίτι παρά διορθώνεις ένα παλιό».

Θέμα συζήτησης επίσης έγιναν και οι καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές, όπως το σύστημα των δημοσίων προμηθειών, των δημοσίων συμβάσεων αλλά και το θέμα των αδειοδοτήσεων.

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, κύκλοι του υπουργείου σημείωσαν ότι τα θέματα που αφορούν το συγκεκριμένο υπουργείο έχουν ρυθμιστικό χαρακτήρα. Τα δύο μεγάλα ζητήματα είναι αυτό της εξυγίανσης του ΟΣΕ και η μεταγενέστερη ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι πέντε αυτοκινητόδρομοι, θέμα το οποίο είναι πρώτης προτεραιότητας για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ