Οι γιατροί καταγγέλλουν την αστυνομία. Και δεύτερος διαδηλωτής τραυματίας - iefimerida.gr

Οι γιατροί καταγγέλλουν την αστυνομία. Και δεύτερος διαδηλωτής τραυματίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για απίστευτη βία των αστυνομικών κάνουν λόγο οι γιατροί των νοσοκομείων στα οποία διακομίσθηκαν χθες οι τραυματίες της πορείας και προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν νεκροί αν συνεχιστεί η βίαιη στάση των αστυνομικών. Εκτός από τον τραυματία στο Νοσοκομείο Νίκαιας, και ένας 29χρονος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό. Ο νεαρός υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση (σπληνεκτομή).

Ομαλά εξελίσσεται η υγεία του 29χρονου διαδηλωτή, κατά δήλωση του ιδίου, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο διοικητής του νοσοκομείου Μιχάλης Θεοδώρου έχει ως εξής: «Την 11/5/2011 και ώρα 14:20 προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων του ΓΝΑ "Ο Ευαγγελισμός" άνδρας περιπατητικός, ο οποίος δήλωσε πόνο στο αριστερό υποχόνδριο. Γνωστοποίησε ότι έτρεχε, έπεσε και χτύπησε.
Μετά από ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε κάκωση σπληνός και έγινε εγχείρηση σπληνεκτομής. Η μετεγχειρητική του πορεία εξελίσσεται ομαλά».

Παράλληλα, κρίσιμη παραμένει η κατάσταση του 31χρονου διαδηλωτή που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Νίκαιας.

Ο επιμελητής Α' στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», ο κ. Παπανικολάου έκανε λόγο για δεκάδες ανθρώπους και κυρίως γυναίκες που έχουν δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι με απίστευτη βία.

«Άμα έχουμε δεκάδες ανθρώπους, μεγάλες γυναίκες, που έχουν δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι με απίστευτη βία δεν θέλει πολύ για να θρηνήσουμε νεκρούς. Η επίδειξη τόσο ωμού και μαζικού αυταρχισμού από μία κυβέρνηση είναι επίδειξη αδυναμίας και όχι δύναμης» δήλωσε.

Ο κ. Παπανικολάου επισήμανε ότι το Δεκέμβριο του 2010 επειδή υπήρχαν τραυματισμοί πολλών διαδηλωτών στις διαδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονία Γρηγορόπουλου και ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής με την ΕΙΝΑΠ είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Για την κατάσταση της υγείας του 31χρονου που τραυματίστηκε μετά τη διαδήλωση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ζει από θαύμα ο συγκεκριμένος, ευτυχώς που διαμετακομίστηκε γρήγορα». «Παραμένει η σχετική σταθεροποίηση που πετύχαμε με γρήγορη επέμβαση θα είναι σε κρίσιμη κατάσταση για μερικά εικοσιτετράωρα» πρόσθεσε.

Το ανακοινωθέν που εκδόθηκε για την κατάσταση του 31χρονου τραυματία διαδηλωτή και υπογράφουν ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και συντονιστής Διευθυντής της Β' Χειρουργικής Κλινικής, Σταμάτιος Πίνης και ο θεράπων ιατρός επιμελητής Α' της Νευροχειρουργικής Κλινικής Παναγιώτης Παπανικολάου, αναφέρει:

"Ο τραυματίας Καυκάς Ιωάννης, ετών 31, προσεκομίσθη στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ γύρω στις 14.45, μετά από αναφερόμενο ξυλοδαρμό. Η κλινική εξέταση ανέδειξε εξωτερικά τραύματα στο κρανίο, κυρίως δεξιά και ωτορραγία σύστοιχα. Παρουσίαζε σταδιακή έκπτωση του επιπέδου συνείδησης, και μέχρι την ολοκλήρωση της παροχής πρώτων βοηθειών παρουσίασε κώμα με συνοδό ανισοκορία και χρειάστηκε να διασωληνωθεί επειγόντως. Ο απεικονιστικός έλεγχος με επείγουσα αξονική τομογραφία εγκεφάλου ανέδειξε κατάγματα κρανίου και εκτεταμένο επισκληρίδιο αιμάτωμα δεξιού ημισφαιρίου, με αξιόλογη παρεκτόπιση της μέσης γραμμής του εγκεφάλου. Οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο όπου υποβλήθηκε σε κρανιοτομία για αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπίεση του εγκεφάλου και ανάσχεση της αιμορραγίας. Η επέμβαση ήταν επιτυχής. Ο ασθενής νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό. Παρά την σχετική σταθεροποίηση η κατάσταση παραμένει κρίσιμη".

Η επιτροπή των γιατρών (ΕΙΝΑΠ) του νοσοκομείου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει τα επεισόδια, κάνει λόγο για δεκάδες τραυματίες και σημειώνει ότι ο 30χρονος διαδηλωτής "διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα".

Στην ανακοίνωσή της η τοπική ΕΙΝΑΠ καταγγέλλει «την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα» και «όλα τα μέλη της ελληνικής κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές» και συνεχίζει «η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια», ενώ καταλήγει «δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ