Βόμβα στην Ευρωζώνη – Η Φινλανδία απειλεί με έξοδο από το ευρώ - iefimerida.gr

Βόμβα στην Ευρωζώνη – Η Φινλανδία απειλεί με έξοδο από το ευρώ

Βόμβα στην Ευρωζώνη – Η Φινλανδία απειλεί με έξοδο από το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαν κεραυνός έπεσε στην έδρα της Ε.Ε. η δήλωση βόμβα της υπουργού Οικονομικών της Φινλανδίας, Γιούτα Ουρπιλάινεν, η οποία υποστήριξε ότι θα εξέταζαν την έξοδό τους από το ευρώ, ως εναλλακτική λύση του να πληρώνουν τα χρέη άλλων χωρών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Kauppalehti, η κυρία Ουρπιλάινεν υποστήριξε ότι ναι μεν «η Φινλανδία έχει δεσμευτεί στο να είναι μέλος της Ευρωζώνης, και θεωρούμε ότι το ευρώ είναι χρήσιμο για τη Φινλανδία», αλλά «δεν θα κρέμεται από το ευρώ με κάθε κόστος και είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια».

Ωστόσο, νεότερο δημοσίευμα του Dow Jones Newswires μεταδίδει ότι τα παραπάνω αποτελούν ερμηνεία που έδωσε η φιλανδική εφημερίδα και όχι αυτούσιες δηλώσεις της Φινλανδής υπουργού.

Ακόμη, η υπουργός Οικονομικών προαναγγέλει ότι η Φινλανδία δεν θα συμφωνήσει σε ένα μοντέλο ενοποίησης στο οποίο οι χώρες θα είναι συλλογικά υπεύθυνες για τα χρέη και τις υποχρεώσεις των υπόλοιπων κρατών μελών, ενώ επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι η προτεινόμενη τραπεζική ένωση δεν θα δουλέψει αν βασίζεται στην κοινή ευθύνη.

Τέλος αναγνωρίζει τέλος ότι η Φινλανδία «αντιπροσωπεύει την σκληρή γραμμή» στα προγράμματα διάσωσης της Ευρωζώνης. «Εχουμε εποικοδομητική στάση και επιθυμούμε την επίλυση της κρίσης, αλλά όχι κάτω από οποιουσδήποτε όρους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ