Έξι οικολογικοί και οικονομικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Έξι οικολογικοί και οικονομικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα [εικόνες]

Έξι οικολογικοί και οικονομικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τον καύσωνα [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

To καλοκαίρι μπήκε για τα καλά και τα κύματα καύσωνα επανέρχονται δυναμικά. Όμως σε μία τόσο δύσκολη περίοδο κανείς δεν θέλει να φουσκώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ, έχοντας όλη μέρα το κλιματιστικό αναμμένο. Υπάρχουν όμως άλλοι έξυπνοι τρόποι για να μην.. καθίσετε να σκάσετε. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν έξι λύσεις για να ανακουφιστείτε απο τη ζέστη αλλά και απο τους υπέρογκους λογαριασμούς.

1. Nτυθείτε «έξυπνα»
Βρείτε ρούχα που να σας κολακεύουν και να ταιριάζουν στην περίσταση, ενω παράλληλα θα είναι άνετα και δροσερά. Ιδανικά είναι τα πιο φαρδιά ρούχα που δεν «κολλάνε» πάνω στο σώμα (οι Άραβες με τις κελεμπίες στην έρημο κάτι παραπάνω θα ξέρουν) ενω ιδανικό και προτεινόμενο χρώμα είναι το λευκό, αφού αντανακλά το φώς και διώχνει τη ζέστη (Αντίθετα, απαγορευτικό είναι το μαύρο χρώμα, που την συσσωρεύει και την αποθηκεύει)

2.Κρατήστε τη ζέστη έξω απο το σπίτι
Τοποθετήστε ανοιχτόχρωμες κουρτίνες στα παράθυρα για να αντανακλούν τη ζέστη και ειδικότερα στα δυτικά για να εμποδίσετε τη ζέστη από τον απογευματινό ήλιο. Επίσης, πηγή θερμότητας μέσα στο σπίτι αποτελούν και οι ηλεκτρικές συσκευές: τηλεόραση, λάμπες, φούρνος κλπ ανεβάζουν τη θερμοκρασία μέσα στο χώρο σας. Επίσης το χώρο δροσίζουν και τα φυτά με πυκνό φύλλωμα στα ανατολικά και δυτικά παράθυρα του σπιτιού σας. κάνοντας σκια στον χώρο

3.Αφήστε τον αέρα να κυκλοφορήσει στο σπίτι
Η κίνηση του αέρα μέσα στο σπίτι αλλάζει εντελώς την αίσθηση στο χώρο. Εγκαταστήστε έναν ανεμιστήρα στο ταβάνι για να αυξήσετε την κυκλοφορία του αέρα και να δροσίσετε το δωμάτιο χωρίς να καταναλώσετε πολλή ενέργεια. Τα ανοιχτά παράθυρα επίσξης βοηθούν, αλλά προσοχή, μην τα ανοίγετε κατά τη διάρκεια του μεσημεριού όταν η θερμοκρασία έξω βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα γιατί θα την εισάγετε και θα τη «φυλακίσετε» μέσα στο σπίτι

4. Η δροσερή νύχτα εξασφαλίζει μία δροσερή μέρα
Συνήθως οι νύχτες του καλοκαιριού είναι πιο δροσερές σε σύγκριση με τις ημέρες. Ένας ειδικός εξαεριστήρας που συλλέγει τον δροσερό αέρα κατά τη διάρκεια της νύχτας και απομακρύνει τον θερμό αέρα που έχει συγκεντρωθεί μέσα στην ημέρα μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική λύση.

5. Μονώστε το σπίτι
Η καλή μόνωση του σπιτιού και των σημείων από όπου διαρρέει αέρας είναι σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του καλοκαιρινού καύσωνα. Η αντικατάσταση των κουφωμάτων έπεται και είναι σίγουρα μια περίπλοκη και ακριβή διαδικασία.

6. Ρυθμίστε σωστά το κλιματιστικό
Προτού λειτουργήσετε το κλιματιστικό καθαρίστε τα φίλτρα ή απευθυνθείτε σε έναν τεχνικό για τον απαραίτητο έλεγχο. Αν αγοράσετε καινούργιο, ενημερωθείτε για την ενεργειακή κατανάλωση και επιλέξτε συσκευή κατάλληλου μεγέθους και ισχύος για το χώρο σας, έτσι ώστε να είναι οικολογικό αλλά και οικονομικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ