Αντίστροφη μέτρηση για συνάντηση με Τρόικα και προγραμματικές - iefimerida.gr

Αντίστροφη μέτρηση για συνάντηση με Τρόικα και προγραμματικές

Αντίστροφη μέτρηση για συνάντηση με Τρόικα και προγραμματικές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης η συζήτηση των οποίων ξεκινά την Παρασκευή στην Βουλή, τίθεται επί τάπητος στην συνάντηση που έχουν οι εκπρόσωποι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Οι κ.κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, Κώστας Σκανδαλίδης και Δημήτρης Χατζησωκράτης, συναντώνται αυτήν την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού τελικά δεν κρίθηκε απαραίτητα να πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένο για απόψε ραντεβού του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και την πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες επί τάπητος στην συζήτηση των εκπροσώπων των τριών κομμάτων τίθενται θέματα όπως η επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων. Μεταξύ αυτών είναι και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Στο κείμενο περιλαμβάνεται επίσης και το μέτρο του πόθεν έσχες για όλους όσοι διετέλεσαν βουλευτές από το 1974 έως σήμερα, αλλά και το πώς θα περιοριστούν τα προνόμια των βουλευτών.

Επιπλέον φαίνεται ότι και τα τρία κόμματα έχουν συμφωνήσει στο να μην γίνουν απολύσεις στον Δημόσιο τομέα αλλά και νέες μειώσεις μισθών.

Ο πρωθυπουργός και οι δύο αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης βρίσκονται σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αναβολή της συνάντησής τους, δεν είχε να κάνει με διαφωνίες επί των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο κ. Σαμαράς προετοιμάζεται ταυτόχρονα για το πρώτο ραντεβού που θα έχει αύριο Πέμπτη με τους επικεφαλής της Τρόικα όπου θα γίνει μία πρώτη βολιδοσκόπηση των προθέσεων των δανειστών μας.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται αν ανακοινώσει στους κυρίους Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς ότι η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε μία σειρά από αποκρατικοποιήσεις και άλλες διαρθρωτικές αλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ήδη την κατάργηση 21 Ειδικών Γραμματειών σε υπουργεία αλλά και των αμειβομένων επιτροπών.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα έχει την ευκαιρία να δει τις αντιδράσεις των μελών της Τρόικα, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αποφασισμένοι να επιμείνουν πως η κυβέρνηση οφείλει να υλοποιήσει όσα έχει συμφωνήσει με το Μνημόνιο 2.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ