Ενδεχόμενη εκταφή του Αραφάτ, μετά τις υπόνοιες ότι τον δηλητηρίασαν με πολώνιο - iefimerida.gr

Ενδεχόμενη εκταφή του Αραφάτ, μετά τις υπόνοιες ότι τον δηλητηρίασαν με πολώνιο

Ενδεχόμενη εκταφή του Αραφάτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ρεπορτάζ του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα, σύμφωνα με το οποίο ο Γιάσερ Αραφάτ πέθανε από δηλητηρίαση με πολώνιο και όχι από φυσικά αίτια, επιβεβαίωσε σήμερα η χήρα του πρώην ηγέτη των Παλαιστινίων, Σούχα.

Ειδικότερα, η Σούχα Αραφάτ μίλησε στο Αλ Τζαζίρα, μετά την ανακοίνωση των ευρημάτων εργαστηρίου στην Ελβετία, σύμφωνα με τα οποία αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα πολώνιου, το οποίο είναι ραδιενεργό στοιχείο, εντοπίστηκαν σε προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ.

Την πραγματοποίηση των εξετάσεων ζήτησε η ίδια η Σούχα, η οποία παρέδωσε στο κανάλι του Κατάρ προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ, περιλαμβανομένων εσωρούχων και της οδοντόβουρτσάς του, τα οποία στη συνέχεια το Αλ Τζαζίρα έστειλε σε εργαστήριο στη Λωζάνη.

Κατόπιν αυτού, η σύζυγος του Αραφάτ ζήτησε από την Παλαιστινιακή Αρχή την εκταφή της σορού του άντρα της, ώστε να υποβληθούν σε εξετάσεις τα οστά, καθώς και την διενέργεια διεθνούς έρευνας ανάλογη με εκείνη που είχε πραγματοποιηθεί για τις συνθήκες θανάτου του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου, Ραφίκ Χαρίρι.

Ερωτηθείσα γιατί δεν είχε ζητήσει την διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής μετά τον θάνατο του Αραφάτ, η χήρα του απάντησε «δεν το σκέφτηκα ποτέ και θεώρησα ότι μάλλον δεν είναι σημαντικό».

Υπενθυμίζεται ότι ο Αραφάτ πέθανε σε στρατιωτικό νοσοκομείο έξω από το Παρίσι στις 11 Νοεμβρίου του 2004, ύστερα από εντερική φλεγμονή που του προκάλεσε αιμορραγία και στη συνέχεια εγκεφαλικό. Προτού μεταφερθεί για νοσηλεία στο Παρίσι βρισκόταν πολιορκημένος από τον ισραηλινό στρατό στο αρχηγείο του στη Ραμάλα, γεγονός που πυροδότησε τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και 8 χρόνια μεταξύ των Παλαιστινίων ότι έπεσε θύμα δολοφονίας του Ισραήλ.

Από την πλευρά του πάντως, ανώτατος αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες περί δηλητηρίασης του Αραφάτ, υπενθυμίζοντας ότι «δεν ήταν η ισραηλινή πλευρά που αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα ιατρικά αρχεία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ