H κυβέρνηση Κηφισιάς τελείωσε, ο πρωθυπουργός από αύριο στο Μαξίμου - iefimerida.gr

H κυβέρνηση Κηφισιάς τελείωσε, ο πρωθυπουργός από αύριο στο Μαξίμου

H κυβέρνηση Κηφισιάς τελείωσε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα καθήκοντά του στο Μέγαρο Μαξίμου επιστρέφει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς, μετά την περιπέτεια της υγείας του που τον κράτησε αρχικά στο νοσοκομείο και στη συνέχεια στην οικία του περίπου 12 ημέρες και τον ανάγκασε να δημιουργήσει ένα είδος «κυβέρνησης Κηφισιάς» αφού εκεί πραγματοποίησε όλες τις συναντήσεις αυτό το διάστημα.

Ο πρωθυπουργός αρχικά θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ορκίσει το νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον υφυπουργό Επικρατείας Σίμο Κεδίκογλου και τον υφυπουργό Εξωτρικών Κώστα Τσιάρα (αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό).

Στο Μαξίμου αναμένει τον Αντώνη Σαμαρά ένα βαρύ πρόγραμμα αφού για αύριο έχει προγραμματιστεί η πρώτη του συνάντηση με τους ελεγκτές της Τρόικα. Θα είναι και το πρώτο κρίσιμο τεστ για τον ίδιο αφού ο πρωθυπουργός θα έχει στα χέρια του το σχέδιο των ιδιωτικοποιήσεων καθώς και το σχέδιο καταργήσεων και συγχωνεύσεων φορέων και οργανισμών του Δημοσίου.

Το επιτελείο του πρωθυπουργού εκτιμά ότι τα δύο αυτά σχέδια θα είναι ένα σημαντικό όπλο στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά έναντι των εκπροσώπων των δανειστών μας και εκφράζονται ελπίδες ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην Ευρώπη για τη χώρα μας.

Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι οι δανειστές είναι αποφασισμένοι να επιβάλλουν οδικό χάρτη μεταρρυθμίσεων που πρέπει να επιβληθούν. Ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν Χορστ Ράιχενμπαχ επανέλαβε χθες, μιλώντας στο Συνέδριο του Economist, τη στήριξή του στην Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για μεταρρυθμίσεις. Επανέλαβε, ωστόσο, την προειδοποίηση ότι η κατάσταση στην ελληνική οικονομία είναι κρίσιμη και αν δεν γίνει η σωστή διαχείριση στα οικονομικά είναι πολύ δύσκολο να βελτιωθεί η κατάσταση.

«Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ελληνική οικονομία. Υπάρχουν δύσκολοι δρόμοι» δήλωσε ο κ. Ράιχενμπαχ και το μήνυμα εστάλη όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Το απόγευμα της Παρασκευής, στις 6.30 ακριβώς ξεκινάει στη βουλή η διαδικασία ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και ο Πρωθυπουργός έχει, εκ του κανονισμού, στη διάθεσή του 20 λεπτά για να διαβάσει την προγραμματική δήλωση. Το πλάνο που θα συζητηθεί με τους εκπροσώπους της τρόικας θα παρουσιαστεί από τον Αντώνη Σαμαρά στην ομιλία του καθώς και οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων και τη συγχώνευση οργανισμών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ