Ράιχενμπαχ: Η Ομάδα Δράσης δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με την Τρόικα - iefimerida.gr

Ράιχενμπαχ: Η Ομάδα Δράσης δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με την Τρόικα

Ράιχενμπαχ: Η Ομάδα Δράσης δεν είναι αρμόδια να διαπραγματευτεί με την Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για μία μεγάλη πρόκληση η οποία είναι η βελτίωση της χρηματοδότησης της οικονομίας, έκανε λόγο ο επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» Χόρστ Ράιχενμπαχ, μετά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

«Η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου προς τους ιδιώτες για να βελτιωθεί η χρηματοδότηση της οικονομίας, αποτελεί τη μεγάλη πρόκληση για το υπουργείο Οικονομικών», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Task Force.

Όταν ερωτήθηκε για την κατάσταση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού τους τελευταίους μήνες, ο κ. Ράιχενμπαχ απάντησε ότι «προσφέραμε σημαντική βοήθεια στις φορολογικές αρχές και βλέπουμε ότι υπάρχει βελτίωση και είμαστε στο σωστό δρόμο».

Στην συνέχεια είπε πως «δεν υπάρχει τεχνική βοήθεια για το πρόβλημα της ρευστότητας». Επιπλέον χαρακτήρισε «εποικοδομητική» τη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα διότι συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας τους. Επίσης τόνισε πως δεν είναι αρμοδιότητα της Ομάδας Δράσης να διαπραγματευτεί με την Τρόικα.

Συμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η συνάντηση ήταν εποικοδομητική, και σε αυτήν τέθηκαν θέματα δημοσιονομικής προσαρμογής και ανάπτυξης, και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών, κυρίως στο θέμα του μηχανισμού συλλογής εσόδων και της φορολογικής μεταρρύθμισης, καθώς για τον καλύτερο έλεγχο των δαπανών της γενικής κυβέρνησης.

Από ελληνικής πλευράς, στη συνάντηση ήταν παρόντες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ