Βακτήριο από τα νησιά του Πάσχα θεραπεύει το Αλτσχάιμερ - iefimerida.gr

Βακτήριο από τα νησιά του Πάσχα θεραπεύει το Αλτσχάιμερ

Βακτήριο από τα νησιά του Πάσχα θεραπεύει το Αλτσχάιμερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα μικρόβιο που μπορεί να δράσει ως φυσικό φάρμακο κατά της νόσου Αλτσχάιμερ υποστηρίζουν πως βρήκαν ερευνητές στα χώματα των νησιών του Πάσχα.

Σε δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια, το φάρμακο ανέστειλλε την πτώση της εγκεφαλικής λειτουργίας όσο μεγάλωναν και οι επιστήμονες φιλοδοξούν να αντιμετωπίσουν ακόμη και την κατάθλιψη.

Η ουσία ονομάστικε ραπαμυκίνη (rapamycin) και βασίζεται σε βακτήρια που βρέθηκαν στις νήσους του Πάσχα, εκεί ακριβώς που βρίσκονται τα διάσημα όσο και μυστήρια αγάλματα. Το όνομά του προέρχεται από το Ράπα Νούι, το όνομα που οι Πολυνήσιοι είχαν δώσει στα απομονωμένα νησιά του Ειρηνικού Ωκεανού.

Το φάρμακο χρησιμοποιείται ήδη σε ανθρώπους προκειμένου να αποτρέψει την απόρριψη μοσχευμάτων και σύμφωνα με τους συντάκτες του επιστημονικού περιοδικού Neuroscience, μπορεί να χρησιμεύσει και κατά της νόσου Αλτσχάιμερ.

Μάλιστα μια ιατρική ομάδα από το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών ενέταξε τη χρήση του φαρμάκου στη διατροφή των ποντικιών και διαπίστωσε ότι βελτιώνει τόσο τη γνωστική ικανότητα όσο και τη μνήμη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ