Πρώτο μήνυμα Σαμαρά στην Τρόικα: Καταργεί τις Ειδικές Γραμματείες - iefimerida.gr

Πρώτο μήνυμα Σαμαρά στην Τρόικα: Καταργεί τις Ειδικές Γραμματείες

Πρώτο μήνυμα Σαμαρά στην Τρόικα: Καταργεί τις ειδικές γραμματείες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη κίνηση «καλής θέλησης» προς τους δανειστές μας ενόψει και της συνάντησης που θα έχει την Πέμπτη με την Τρόικα έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνοντας την κατάργηση όλων των αμειβομένων επιτροπών στα υπουργεία αλλά και των περισσότερων Ειδικών Γραμματειών.

Πρόκειται για μια προσπάθεια να δείξει εμπράκτως την πρόθεση να εξοικονομηθούν πόροι καθώς όλες οι Ειδικές Γραμματείες θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση και θα παραμείνουν αυτές που είναι απολύτως αναγκαίες όπως το ΣΔΟΕ.

Το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα τα εξής:

Με εντολή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προς τους Υπουργούς, καταργούνται όλες οι αμειβόμενες Επιτροπές των υπουργείων καθώς και οι Ειδικές Γραμματείες.

Η ανασυγκρότηση των όποιων Γραμματειών και Επιτροπών στα υπουργεία θα γίνει πλέον από μηδενική βάση.

Η απόφαση αυτή δεν ισχύει για Ειδικές Γραμματείες που δεν μπορούν να διακόψουν την λειτουργία τους, όπως το ΣΔΟΕ.

Με αυτόν τον τρόπο, εξοικονομείται σημαντικό ποσό υπέρ των φορολογουμένων και μπαίνει τάξη στον κρατικό μηχανισμό.

Ήδη από την πρώτη εβδομάδα που ανέλαβε καθήκοντα ο κ. Σαμαράς είχε ανακοινώσει ότι τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που θα ταξιδεύουν στο εξωτερικό αλλά και στο εσωτερικό (πλην των εκλογικών τους περιφερειών) θα ζητούν πρώτα άδεια από το πρωθυπουργικό γραφείο ώστε να αποφεύγονται περιττά έξοδα

Την Παρασκευή οι προγραμματικές δηλώσεις

Το απόγευμα της προσεχούς Παρασκευής θα αρχίσει στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, παρόντος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά που αναμένεται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων θα γίνει από τον κ. Σαμαρά, αλλά η ομιλία του θα είναι σύντομη, λόγω και του γεγονότος ότι βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας μετά την εγχείριση στο δεξί μάτι.

Ο κ. Σαμαράς σταδιακά επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, προεδρεύει συσκέψεων στην οικία του στην Κηφισιά, ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη, ημέρα κατά την οποία θα έχει και την πρώτη του συνάντηση με την τρόικα ως πρωθυπουργός.

Επίσης, με βάσει τον προγραμματισμό, η ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα γίνει το πρωί της προσεχούς Πέμπτης, ενώ μαζί του θα ορκισθούν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος θα οριστεί υφυπουργός Επικρατείας, αλλά και ο βουλευτής Καρδίτσας Κώστας Τσιάρας, ως υφυπουργός Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Παράλληλα αύριο Τετάρτη αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα οι αρμοδιότητες μεταξύ υπουργών, αναπληρωτών και υφυπουργών, καθώς η εντολή του Πρωθυπουργού είναι να μην χαθεί χρόνος και να τρέξουν με ταχείς ρυθμούς, ώστε να υπάρξουν και άμεσα αποτελέσματα.

Ήδη, εδώ και ημέρες ο γ.γ. της κυβέρνησης και του υπουργικού συμβουλίου Τάκης Μπαλτάκος είχε ζητήσει να σταλούν οι εισηγήσεις των ίδιων των υπουργείων, πριν από την τελική απόφαση Σαμαρά, η οποία ελήφθη χθες βράδυ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ