«Αντιτρομοκρατικό νόμο» ετοιμάζει ο Άσαντ - iefimerida.gr

«Αντιτρομοκρατικό νόμο» ετοιμάζει ο Άσαντ

«Αντιτρομοκρατικό νόμο» ετοιμάζει ο Ασάντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ επικύρωσε τη Δευτέρα τρεις νόμους που καταδικάζουν κυρίως σε βαρειές ποινές αυτούς που διαπράττουν «τρομοκρατικές» ενέργειες με στοχο την αλλαγή του χαρακτήρα του καθεστώτος, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

«Σε αυτούς που σχηματίζουν, διευθύνουν ή είναι μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων μπορεί να επιβληθεί ποινή 10 ως 20 ετών καταναγκαστικής εργασίας, ωστόσο η ποινή μπορεί να είναι πιο αυστηρή αν ο στόχος τους είναι η αλλαγή του καθεστώτος ή του χαρακτήρα του κράτους», αναφέρεται στον έναν από τους νόμους που υιοθετήθηκαν την περασμένη Πέμπτη από το συριακό κοινοβούλιο.

«Αν οι πράξεις τους αυτές προκαλούν το θάνατο ή αναπηρίες, μπορούν να επιβληθούν θανατικές ποινές», προστίθεται σε αυτόν.

Εξάλλου «η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, δηλαδή οποιαδήποτε πράξη αποσκοπεί στη συλλογή, στην άμεση ή έμμεση χορήγηση χρημάτων, όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών, μέσων επικοινωνιών και πληροφοριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές πράξεις τιμωρείται με κάθειρξη 15 ως 20 ετών».

Ο ένας από τους άλλους δύο νόμους προβλέπει ότι ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να απολυθεί αν κριθεί ένοχος από δικαστήριο «για άμεση ή έμμεση εμπλοκή σε μια τρομοκρατική ενέργεια, ή έχει προσφέρει υλική ή ηθική υποστήριξη σε μια τρομοκρατική ομάδα».

Τέλος ο τρίτος νόμος καταδικάζει «σε 10 ή 20 χρόνια καταναγκαστικών έργων» και σε «πρόστιμα τους δράστες απαγωγών με αίτημα λύτρα».

Την ίδια ώρα, η ένταση κλιμακώνεται στην περιοχή, όπου συνεχίζετια η αιματοχυσία, καθώς η διοίκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε χθες εντολή για την άμεση απογείωση συνολικά έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 σε τρία ξεχωριστά περιστατικά, αντιδρώντας στην προσέγγιση της τουρκικής μεθορίου από συριακά στρατιωτικά ελικόπτερα.

Το γενικό επιτελείο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων πρόσθεσε ότι δεν υπήρξε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου.

Σε ανακοίνωσή του, το γενικό επιτελείο σημειώνει ότι τα F-16 απογειώθηκαν από την βάση του Ιντσιρλίκ, στη νότια Τουρκία, αντιδρώντας στην πτήση συριακών ελικοπτέρων νότια της τουρκικής επαρχίας Χατάι, σε απόσταση περίπου 3 ως 4 χιλιομέτρων από τα τουρκικά σύνορα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ