Τρόικα και προγραμματικές -Η ώρα της αλήθειας για τη συγκυβέρνηση - iefimerida.gr

Τρόικα και προγραμματικές -Η ώρα της αλήθειας για τη συγκυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη συναντάται στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Η συνομιλία των ηγετών των κυβερνητικών κομμάτων θέτει στην «τελική ευθεία» τις πυρετώδεις προετοιμασίες, εν όψει δυο «σταθμών»: Τις συναντήσεις με την Τρόικα και τις προγραμματικές δηλώσεις.

Οταν ο πρωθυπουργός συναντηθεί με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, θα έχει ήδη ενημερωθεί από το οικονομικό επιτελείο για τις επαφές που αυτό κάνει με την Τρόικα.

Η ενημέρωση αυτή, του οικονομικού επιτελείου προς τον κ. Σαμαρά, θα γίνει μόλις ολοκληρωθεί η μεσημβρινή διυπουργική σύσκεψη, στο υπουργείο Οικονομικών. Η σύσκεψη αυτή έχει προγραμματιστεί για τη 1 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «το Έθνος», ο πρωθυπουργός έχει δώσει οδηγίες στους υπουργούς που θα συνομιλήσουν με την Τρόικα να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στις κινήσεις, τις οποίες προγραμματίζει η κυβέρνηση στους τομείς των αποκρατικοποιήσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών.

Επιλογή του πρωθυπουργού, επίσης, είναι να μην τεθεί ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου στις πρώτες συναντήσεις με την Τρόικα, καθώς ο κ. Σαμαράς πιστεύει ότι προέχει άλλη αναγκαιότητα: Να πεισθούν, Τρόικα και εταίροι, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη κάνει τις διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες αξιώνουν οι δανειστές.

Πέρα από την Τρόικα, με την οποία τα κυβερνητικά στελέχη αρχίζουν συνομιλίες την Τρίτη 3 Ιουλίου, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα ασχοληθούν απόψε και με το θέμα των προγραμματικών δηλώσεων. Αυτές θα αρχίσουν να γίνονται την Πέμπτη, 5 Ιουλίου.

Την ίδια ημέρα, την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός θα συαναντηθεί και με Χορστ Ράιxεμπαχ, επικεφαλής της task force για την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ