Η WIND αλλάζει το 3G δίκτυό της και περνά σε μία άλλη εποχή! - iefimerida.gr

Η WIND αλλάζει το 3G δίκτυό της και περνά σε μία άλλη εποχή!

Η WIND αλλάζει το 3G δίκτυό της και περνά σε μία άλλη εποχή!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τώρα που η Ελλάδα θα κινείται με το κάρο, εγώ θα κρατήσω την σύνδεση στο ίντερνετ στο smartphone μου, σαν ένα παράθυρο προς τον σύγχρονο κόσμο...». Αυτό είναι το σχόλιο γυναίκας, το οποίο αντικατοπτρίζει την τάση των ανθρώπων σήμερα, να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο έξω από το καθιερωμένο πλαίσιο του επιτραπέζιου υπολογιστή στο σπίτι ή το γραφείο. Τις νέες ανάγκες αυτές επιχειρεί και πετυχαίνει να καλύψει, η WIND με την αναβάθμιση του 3G δικτύου της.

Οι καθημερινοί και πιεστικοί ρυθμοί επιβάλλουν στον άνθρωπο να μην έχει τον απαραίτητο χρόνο προκειμένου να καθήσει αναπαυτικά στον καναπέ του, στο γραφείο του, και να περιηγηθεί με την... άνεσή του όπως παλαιότρα στις αγαπημένες του ιστοσελίδες. Χαρακτηριστικό της αλλαγής αυτής στις καθημερινές συνήθειες είναι πως οι πωλήσεις των smartphone έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τις αντίστοιχες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, κάνοντάς τα πραγματικά ανάρπαστα. Ο άνθρωπος πλέον θέλει να «σερφάρει» πολύ πιο γρήγορα αλλά και πολύ πιο σύντομα κατά την διάρκεια της ημέρας.

Θεσσαλονίκη, Σάββατο 30 Ιουνίου. Στην καρδιά της Μακεδονίας, η WIND παρουσιάζει την αναβάθμιση που κάνει στο δίκτυό της προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των πελατών της. Η επιλογή της τοποθεσίας δεν είναι τυχαία. Πριν από έναν χρόνο σχεδόν από την συμπρωτεύουσα, ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια και ένα μεγάλο σχέδιο για την εταιρεία. Η WIND ξεκίνησε την αλλαγή-αναβάθμιση ολόκληρου του δικτύου της.

Η παρουσίαση, στην οποία βρέθηκε το iefimerida.gr άρχισε με την αναδρομή σε αρνητικά σχόλια που έχουν κάνει ορισμένοι πελάτες, οι οποίοι εξέφραζαν την για πολλά χρόνια δυσαρέσκειά τους και την κακή αντίληψή τους για το σήμα της WIND. Η πασίγνωστη πλέον διαφήμηση με τον «Πίου» έρχεται να δώσει μία πρόγευση για το τι θα επακολουθήσει στην νέα εποχή που θέλει να μας περάσει η εταιρεία και να δείξει στους χρήστες πως αλλάζει το δίκτυό της.

Όπως ειπώθηκε, υπήρχε ένα σημαντικό δίλημμα. Να ακολουθηθεί η πεπατημένη, με την κλασσική τοποθέτηση κεραιών όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια, ή να γίνει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός με την αλλαγή-αναβάθμιση ολόκληρου του δικτύου.

Το εγχείρημα πραγματικά μεγάλο, ενώ αν συγκριθεί με το ότι καμμία εταιρεία στην Ευρώπη δεν έχει επιχειρήσει τέτοιας κλίμακας έργο σε τόσο μικρο χρονικό διάστημα, τότε μιλάμε για πραγματικά τιτάνια προσπάθεια.

«Χτίζουμε ένα νέο δίκτυο 3G που πετάει οτιδήποτε παλιό που έχει σχέση με τις κεραίες και πάμε στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας» είναι μία φράση που μπορεί να πει πολλά όσον αφορά το εγχείρημα της WIND.

Σχολιάζοντας το γεγονός πως δεν έγινε νωρίτερα η προσπάθεια αυτή, ο Γιώργος Τσαπρούνης, ανώτερος διευθυντής εταιρικών σχέσεων, είπε πως «από αυτό βγήκε ένα καλό. Πάμε κατευθείαν στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας». Και όταν έρθει η ώρα για το επόμενο βήμα που λέγεται 4G, η WIND θα χρειαστεί να κάνει απλώς μία αναβάθμιση...

Η WIND αν κανείς θέλει να συνοψίσει, πραγματοποιεί την αναβάθμιση για τους εξής λόγους:

  • Δημιουργεί ένα από τα πιο σύγχρονα ασύρματα δίκτυα στην Ευρώπη το οποίο θα έχει σημαντική υπεροχή σε ταχύτητες και χωρητικότητα
  • Η εταιρεία τοποθετείται ως πάροχος Mobile Data, Internet, & Broadband με ένα δίκτυο Νέας Γενιάς
  • Υποστηρίζεται η στρατηγική της WIND «smartphones για όλους»
  • Και για να είναι έτοιμη να υποστηρίξει και άλλες τεχνολογίες, όπως η συχνότητες 4ης Γενιάς-4G, με μία μόνο απλή αναβάθμιση Software

Ωστόσο η WIND μία εταιρεία γνωστή για τις επενδύσεις της στην ανάπτυξη, η οποία από το 1992 μέχρι σήμερα έχει επενδύσει 2,2 δισ. ευρώ για να επιτύχει, ένα ενιαίο δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, με 99% κάλυψη 2G και 80% κάλυψη 3G, 4.000 χλμ. οπτικές ίνες, αλλά και 70% κάλυψη σταθερών γραμμών πανελλαδικά, είχε να αντιμετωπίσει και δυσκολίες στο μεγάλο αυτό εγχείρημα.

Μεταξύ των προβλημάτων που έπρεπε να αντιμετωπιστούν, ήταν το απαιτητικό για το έργο, project management, η απαραίτητη επαναδιερεύνηση των χώρων, οι δυσκολίες που εμφανίζονταν κατά την αλλαγή, οι συνεχής έλεγχοι που ήταν επιτακτικοί, οι ανάγκες επαναρρύθμισης του δικτύου, αλλά και η αντιμετώπιση των διαταραχών της απόδοσης του δικτύου στην διάρκεια της αλλαγής. Όλα αυτά αντιμετωπίζονταν κατά περίπτωση επιτυχώς, με αποτέλεσμα στα σημεία που έγιναν οι αλλαγές να υπάρχουν σχεδόν μηδενικές απώλειες!

Σε τέτοιες περιπτώσεις όμως μιλούν μόνον οι αριθμοί. Η εταιρεία σε τυχαία σημεία στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη, έκανε μετρήσεις πριν και μετά τις αλλαγές.

Έτσι στην Αθήνα η μέση ταχύτητα download, από το 1,7 Mbps εκτοξεύτηκε στα 14,7 Μbps, ενώ όσον αφορά το upload, από το 0,4 Mbps, πήγε στα 1,5 Μbps. Αντιστοίχως στην Θεσσαλονίκη οι μετρήσεις έδειξαν για τα downloads, αύξηση από το 1,5 Mbps στα 14,8 Mbps, ενώ στο upload, από το 0,4Mbps, στο 1,4 Mbps.

Το σίγουρο είναι πως η WIND περνάει σε μία άλλη εποχή. Μία εποχή όπου το διαδίκτυο θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμο αλλά και πιο προσιτό στο σύνολο. Αρωγός στην προσπάθεια αυτή είναι η HUAWEI, της οποίας πελάτες είναι οι 45 από τους 50 κορυφαίους παρόχους στον κόσμο, παρέχει υπηρεσίες που συνολικά καλύπτουν το 1/3 του συνολικού παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ διαθέτει 140.000 υπαλλήλους παγκοσμίως που ασχολούνται με την ανάπτυξη!

Η αλλαγή του δικτύου ήταν ένας μονόδρομος για την εταιρεία, η οποία θα φέρει τους πελάτες της πολύ πιο κοντά στην περιήγηση στο διαδίκτυο, και το σημαντικότερο; Πολύ πιο άνετα και γρήγορα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ