Κρίσιμη σύσκεψη στο σπίτι του πρωθυπουργού πριν το τετ α τετ με την Τροϊκα - iefimerida.gr

Κρίσιμη σύσκεψη στο σπίτι του πρωθυπουργού πριν το τετ α τετ με την Τροϊκα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύσκεψη διάρκειας δύο ωρών είχει ο πρωθυπουργός με την ηγεσία του Υπουργείο Οικονομικών λίγες ώρες πριν την άφιξη της Τρόϊκα στην Αθήνα. Στις 7 το απόγευμα ο Γιάννης Στουρνάρας πέρασε από τις πόρτες της πρωθυπουργικής κατοικίας και συμμετέχε στη σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις προθέσεις των δανειστών οι οποίοι ζητούν να δουν τον ίδιο αλλά και τους δυο πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Αντώνη Σαμαρά. Επίσης στο τραπέζι έπεσαν και τα ονόματα που ο πρωθυπουργός επιθυμεί να στελεχώσουν τις ΔΕΚΟ και αναμένεται από το πρωί να αρχίσουν τα τηλεφωνήματα για να διαπιστωθούν οι προθέσεις τους.

Το ζήτημα της ένταξης της χώρας μας στην πρόσφατη συμφωνία των Βρυξελλών, που επιτεύχθηκε χάρη στην επιμονή, κυρίως του Ιταλού πρωθυπουργού, Μάριο Μόντι, αναμένεται να θέσει στις συναντήσεις που θα έχει με την τρόικα, στην Αθήνα, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αξιώνοντας ίση μεταχείριση των κρατών-μελών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με Το Βήμα της Κυριακής, κυβερνητικοί κύκλοι εμφανίζονται συγκρατημένοι και κρατούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών. Οι ίδιες πηγές όμως αναφέρουν ότι, κατά τον κ. Στουρνάρα, η διαπραγμάτευση αυτή, όπως και όλες οι διαβουλεύσεις με την τρόικα, "είναι θέμα επιχειρημάτων και τεκμηριωμένων προτάσεων".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ