Ιβάνοφ: Η «Μακεδονία» βοηθά την ελληνική οικονομία - iefimerida.gr

Ιβάνοφ: Η «Μακεδονία» βοηθά την ελληνική οικονομία

Ιβάνοφ: Η «Μακεδονία» βοηθά την ελληνική οικονομία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άλλη μία προκλητική επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος κατηγόρησε τους Έλληνες πολιτικούς πως «εξακολουθούν να ζουν στον 19ο αιώνα», ενώ δεν παρέλειψε να πει πως η ΠΓΔΜ βοηθά... την ελληνική οικονομία.

Στην συνέχεια ο Σκοπιανός πρόεδρος αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν η χώρα μας να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ώρα που δεν τηρεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα, κριτήρια και αρχές.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ σε δηλώσεις που έκανε στο πλαίσιο των εγκαινίων της ετήσιας συνόδου του Crans Montana Forum στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου και παρευρίσκεται είπε πως «το μέλλον μας παρεμποδίζεται από μια παράλογη διαμάχη». Αναφερόμενος στην διαφορά με την Ελλάδα για την ονομασία είπε πως μιλάει την «μακεδονική» γλώσσα, προέρχεται από μία χώρα που ονομάζεται «Μακεδονία» ενώ σε αυστηρό ύφος είπε πως η ΠΓΔΜ βοηθά την ελληνική οικονομία χωρίς να εξηγήσει τον τρόπο.

«Οι Έλληνες πολιτικοί εξακολουθούν να ζουν στις κατηγορίες του 19ου αιώνα, όπου μπορούσε κάποιος να αρνηθεί το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Πρόκειται για ένα θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου, που μόνο ο ίδιος μπορεί να ορίσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ