Βενιζέλος: Χρήσιμα και κρίσιμα τα πρώτα αποτελέσματα από την Σύνοδο Κορυφής - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Χρήσιμα και κρίσιμα τα πρώτα αποτελέσματα από την Σύνοδο Κορυφής

Βενιζέλος: Χρήσιμα και κρίσιμα τα στοιχεία από την Σύνοδο Κορυφής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, σχολίασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έκανε λόγο για «χρήσιμα και κρίσιμα για την αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας στοιχεία».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε συνεχίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα σπάσει ο «φαύλος κύκλος της ύφεσης και της ανεργίας». Υπογράμμισε δε ότι τώρα είναι μία ευκαιρία, «ένα κρίσιμο μομέντουμ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη», μια συγκυρία μέσα στην οποία «μπορούμε να αντλήσουμε οφέλη».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε δηλώσεις του είπε πως πρόκειται για στοιχεία «γύρω από τα οποία παλέψαμε διαπραγματευτικά όλους τους προηγούμενους μήνες, μέχρι να φτάσουμε στο συμβιβασμό της νέας δανειακής σύμβασης». Στην συνέχεια είπε πως τώρα, «πάνω στα νέα αυτά στοιχεία -χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δυνατότητα απευθείας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών από το EFSF και το ESM, χωρίς να φορτώνεται το δημόσιο χρέος του αντίστοιχου κράτους μέλους- μπορούμε να οργανώσουμε την επιχειρηματολογία μας για την αναθεώρηση της σύμβασης».

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για μία ολοκληρωμένη πρόταση στην Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης, την οποία θα υποβάλει. Συνέχισε δε λέγοντας πως η Ομάδα αυτή την σύσταση της οποίας έχει προτείνει, πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί εντατικά τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Κλείνοντας είπε πως «πρέπει γύρω από τα θέματα αυτά να συμφωνήσουμε όχι μόνον τα τρία κόμματα που στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά όσο γίνεται περισσότερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ