Παπούλιας: Χωρίς μονομερείς ενέργειες οι αλλαγές στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας - iefimerida.gr

Παπούλιας: Χωρίς μονομερείς ενέργειες οι αλλαγές στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας για να καταστεί αυτό πιο αποτελεσματικό και κοινωνικά δίκαιο, χωρίς όμως, μονομερείς ενέργειες, αλλά σε απόλυτη συνεργασία με τους εταίρους της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Στη μαραθώνια συνεδρίαση των ηγετών της Ε.Ε. όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωσή της, οι 27 ηγέτες συζητήσαν για το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, καθώς και για το δημοσιονομικό πλαίσιο.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες συμφώνησαν ότι η ανάπτυξη αποτελεί βασική προτεραιότητα και ότι αυτή θα πρέπει να βασίζεται σε υγιή οικονομικά, διαρθρωτικές αλλαγές και σε επενδύσεις. Στο πλαίσιο, μάλιστα, αυτό, λήφθηκε η απόφαση να αυξηθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι που θα διοχετευθούν για το σκοπό αυτό.

Σε ότι αφορά συγκεκριμένα στην Ελλάδα ο κ. Παπούλιας τόνισε στους ξένους ηγέτες ότι η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, καθώς και η ανεργία καθιστούν αναγκαίο να στηριχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας.

Αναφερόμενος στο οικονομικό πρόγραμμα, εξήγησε, ότι σε αυτό πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές προκειμένου να καταστεί πιο δίκαιο και αποτελεσματικό. Οπως εξήγησε, οι αλλαγές αυτές πρέπει να γίνουν σε συνεργασία με τους εταίρους της χώρας και όχι με μονομερείς ενέργειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ