Ρομπάι: «Nα κάνουμε τον κοινοτικό προϋπολογισμό εργαλείο ανάπτυξης» - iefimerida.gr

Ρομπάι: «Nα κάνουμε τον κοινοτικό προϋπολογισμό εργαλείο ανάπτυξης»

Ρομπάι: «Nα κάνουμε τον κοινοτικό προϋπολογισμό εργαλείο ανάπτυξης»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όλοι συμφωνούν ότι οι διαπραγματεύσεις στη Σύνοδο Κορυφής είναι μία μοναδική ευκαιρία για να καταστήσουμε τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης ένα εργαλείο μελλοντικής ανάπτυξης, ανέφερε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι σε μήνυμά του στο twitter.

Ο κ. Ρομπάι ανέφερε επίσης ότι η αύξηση των κεφαλαίων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων να ενισχύσει τη συνολική δυνατότητα δανεισμού των τραπεζών κατά 60 δις. ευρώ, καθώς και ότι με το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη θα ενισχυθεί η χρηματοδότηση της οικονομίας, με την ενεργοποίηση περίπου 120 δις. ευρώ για άμεσα μέτρα ανάπτυξης.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου πρόσθεσε ότι στη διάρκεια του δείπνου οι ηγέτες θα εργαστούν πάνω στην έκθεση που παρουσίασε ο ίδιος για το μέλλον της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ