«Άνγκελα, μην παριστάνεις τον ... λυκειάρχη», λέει το γερμανικό SPD - iefimerida.gr

«Άνγκελα, μην παριστάνεις τον ... λυκειάρχη», λέει το γερμανικό SPD

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γερμανίδα καγκελάριος έχει ακτινογραφήσει με λανθασμένο τρόπο την κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη και εμμένει σε συνταγές αναποτελεσματικής λιτότητας, τονίζει ο Φρανκ Βάλτερ Σταινμάγερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD).

Στις σχετικές δηλώσεις του, ο κ. Σταινμάγερ υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως η κυρία Μέρκελ, μολονότι έχει κάνει λάθος διάγνωση στο θέμα της κρίσης, παραδίδει στους άλλους μαθήματα σαν... λυκειάρχης.

Ο ηγέτης του SPD κατηγόρησε επίσης την καγκελάριο ότι με την πολιτική της ωθεί στην κρίση και την ίδια τη Γερμανία. Είπε:

«Η κρίση σαρώνει την Ευρώπη, δεν διαφαίνεται τέλος σε αυτό. Τώρα η κρίση μας πλησιάζει».

Ο κ. Σταινμάγερ υπενθύμισε ότι το κόμμα του είχε προειδοποιήσει εγκαίρως πως η «ρότα» της λιτότητας θα αποδεικνυόταν ατελέσφορη, αλλά – όπως είπε- «η κυβέρνηση δεν ήταν πρόθυμη να ακούσει». Τέλος, χαρακτήρισε την καγκελάριο «τμήμα του ευρωπαϊκού προβλήματος κι όχι της λύσης του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ