Ολάντ - Μέρκελ: Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη - iefimerida.gr

Ολάντ - Μέρκελ: Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη

Ολάντ - Μέρκελ: Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να αμβλύνουν το χάσμα που τους χωρίζει προσπάθησαν η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ με τον γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στην κατ' ιδίαν συνάντηση που είχαν νωρίτερα στο Παρίσι, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής, που ξεκινά την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γάλλος πρόεδρος, μετά τη συνάντησή του με την κυρία Μέρκελ, οι δύο χώρες, Γαλλία και Γερμανία επιθυμούν μια βαθύτερη οικονομική και νομισματική ένωση.

«Έχουμε επίσης συναίσθηση των μέτρων που οφείλουμε να προετοιμάσουμε για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα και εμείς επιθυμούμε, τόσο ο ένας, όσο και η άλλη, να εμβαθύνουμε την οικονομική, νομισματική και αύριο πολιτική, ένωση προκειμένου να φθάσουμε σε μία ολοκλήρωση και μία αλληλεγγύη, με την ολοκλήρωση όσο είναι απαραίτητη, την αλληλεγγύη όσο είναι δυνατή», τόνισε ο κ.Ολάντ.

Παράλληλα, ο Γάλλος πρόεδρος επισήμανε πως «υπήρξε πρόοδος, ιδίως σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη που υπήρξε αντικείμενο πολυάριθμων συζητήσεων, οι οποίες καρποφόρησαν. Το ευρωπαϊκό συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει».

«Ιδού το πνεύμα που μας χαρακτηρίζει μία στιγμή όπου πολλοί κοιτάζουν την Ευρώπη. Θέλουμε να βεβαιώσουμε τη συνοχή, τη δύναμη, την ενότητα και την αλληλεγγύη της», κατέληξε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε πως «η κατάσταση είναι σοβαρή», καθώς και ότι υπάρχει η υποχρέωση «να οικοδομήσουμε τη ρωμαλέα και σταθερή Ευρώπη του μέλλοντος».

«Έχουμε επιτελέσει σημαντικές προόδους ως προς το σύμφωνο για την ανάπτυξη, ευελπιστώ πως θα εγκριθεί αύριο», συνέχισε η κυρία Μέρκελ και κατέληξε λέγοντας πως «μας χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη, μας χρειάζεται μία Ευρώπη, η οποία θα λειτουργεί, οι αγορές το αναμένουν, μας χρειάζεται μία Ευρώπη που τα μέλη της θα βοηθούν το ένα το άλλο».

Μετά και την συνάντηση αυτή, πάντως, χαμηλώνει ο πήχης των προσδοκιών για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. καθώς οι διαμετρικά αντίθετες απόψεις που εκφράζουν Γερμανία, Γαλλία και οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου αναφορικά με τις αποφάσεις και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα καταδεικνύουν τη χαοτική διαφορά που υπάρχει μεταξύ τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ