Κατεβάζει ρολά το Ταμείο Αποκατάστασης Θυμάτων του Εθνικοσοσιαλισμού στην Αυστρία - iefimerida.gr

Κατεβάζει ρολά το Ταμείο Αποκατάστασης Θυμάτων του Εθνικοσοσιαλισμού στην Αυστρία

Κατεβάζει ρολά το Ταμείο Αποκατάστασης Θυμάτων του Εθνικοσοσιαλισμού στην Αυστρί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τη στιγμή της έναρξης της λειτουργίας του το 2001, πρόλαβε να καταβάλλει 210 εκατομμύρια δολάρια και να ικανοποιήσει περί τις 20.702 αιτήσεις οικονομικής αποζημίωσης.

Το ποσό που προέκυπτε από το σύνολο των αιτήσεων άγγιζε το 1.5 δισεκατομμύριο δολάρια, το οποίο όμως υπερέβαινε κατά πολύ τις δυνατότητες του Ταμείου Αποκατάστασης Θυμάτων του Εθνικοσοσιαλισμού που εδράζεται στην Αυστρία.

Σύμφωνα με νόμο της Αυστριακής κυβέρνησης του 1995, από το ταμείο θα ωφελούνταν άτομα που υπέστησαν διώξεις από το Εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς για λόγους που είχαν να κάνουν με τις πολιτικές πεποιθήσεις, την εθνικότητα, το θρήσκευμα, τη σεξουαλική ταυτότητα, τις όποιες σωματικές ή διανοητικές ιδιαιτερότητες του ατόμου, καθώς και με διώξεις που είχαν ως αποτέλεσμα την εγκατάλειψη της χώρας από την πλευρά των διωκόμενων.

Επίσης, οι αποζημιώσεις θα αφορούσαν τις ακόλουθες κατηγορίες απώλειας ιδιοκτησίας ή προσωπικής περιουσίας: κατοικίες, μικρές επιχειρήσεις και πολύτιμα αγαθά.

Ο νόμος προέβλεπε τη δίχως προκαταλήψεις εφαρμογή του για όλες τις περιπτώσεις ατομικών διώξεων ή ακόμη και συγγενικών προσώπων, γονέων ή άλλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ