Η ζωή και η τέχνη του πρώτου ντράμερ των Velvet Underground - iefimerida.gr

Η ζωή και η τέχνη του πρώτου ντράμερ των Velvet Underground

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πριν αντικατασταθεί από την Maureen Tucker, ο Angus MacLise έπαιζε κρουστά στους Velvet Underground. Παραιτήθηκε προτού η μπάντα αρχίσει να πληρώνεται για τις εμφανίσεις της. «Κατάλαβε ότι όταν είσαι μουσικός πρέπει να ξεκινάς και να σταματάς να παίζεις όταν σου λένε. Κανείς δεν είπε στον Angus να σταματήσει να παίζει» έχει πει ο Lou Reed. Πέρα από τη σύντομη παραμονή του στους Velvet, υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες πτυχές στη ζωή του MacLise. Ιδιαίτερη καλλιτεχνική μορφή, πολύγλωσσος, ποιητής, performer της avant-garde, σαμάνος της Νέας Υόρκης, ο Angus MacLise ήταν ένας ζωντανός συνδετικός κρίκος μεταξύ των beat, των Fluxus, της σκηνής του Factory και των χίπηδων. Τώρα μια έκθεση στο Chelsea με τίτλο Dreamweapon: The Art and Life of Angus MacLise (1938-1979) διοργανώνεται για να τιμήσει τη ζωή και την καλλιτεχνική του προσφορά. Ο MacLise πέθανε το 1979 και αποτεφρώθηκε κατά τη διάρκεια βουδιστικής τελετής στο Κατμαντού του Νεπάλ.

(Πάνω: μια από τις πρώτες φωτογραφίες του Angus MacLise με τους Velvet Underground. 1965, Ludlow Street)

Χειρόγραφο πρόγραμμα φτιαγμένο από τον Agnus MacLise για 8ωρο event στο οποίο θα εμφανίζονταν οι: Andy Warhol, William S. Burroughs, Allen Gingsberg και οι Velvet Underground, τότε γνωστοί ως Falling Spikes.

Το ημερολόγιο, όπως το επανεφηύρε ο MacLise.

Ποίηση του MacLise.

Πίνακας του MacLise.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ