Παραμένει επικεφαλής του Eurogroup ο Ζαν Κλοντ - Γιούνκερ; - iefimerida.gr

Παραμένει επικεφαλής του Eurogroup ο Ζαν Κλοντ - Γιούνκερ;

Παραμένει επικεφαλής του Eurogroup ο Ζαν Κλοντ - Γιούνκερ;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξαιρετικά πιθανό θεωρείται να παραμείνει επικεφαλής του Eurogroup ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ - Γιούνκερ, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.

Το ειδησειογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, αναφέρει ότι μπορεί να μην είναι τελειωτικό, αλλά ο Γιούνκερ «είναι τώρα περισσότερο πιθανό να παραμείνει στη θέση του».

Αλλος αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το Reuters, τονίζει πως ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου θα παραμείνει ως επικεφαλής του Eurogroup για την ώρα και θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω στα σχέδια για την τραπεζική, οικονομική και δημοσιονομική ένωση στην Ευρωζώνη, ως ένας από τους τέσσερις κορυφαίους αξιωματούχους αυτής.

«Υπάρχει η αίσθηση ότι ο Γιούνκερ έχει κάνει καλά τη δουλειά του», τόνισε ένας άλλος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι εάν επρόκειτο να αναλάβει ο σημερινός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, «η γερμανική γραμμή θα ήταν πολύ ισχυρή».

Άλλος αξιωματούχος της Ευρωζώνης τόνισε πως υπήρχαν ελάχιστες εναλλακτικές πέρα από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Κάποιος νέος μπορεί να ήταν περισσότερο επιθυμητός, αλλά δεν έχει εμφανιστεί κάποια αποδεκτή εναλλακτική λύση», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, ο οποίος βρίσκεται στη θέση αυτή από το 2005, επρόκειτο να αποχωρήσει στο τέλος του μήνα, όταν και τελειώνει η τρίτη θητεία του και ο πιο πιθανός υποψήφιος να τον διαδεχτεί ήταν ο κ. Σόιμπλε.

Ωστόσο, κάποιες επιφυλάξεις μεταξύ των χωρών-μελών της ευρωζώνης σχετικά με τη Γερμανία και τον ηγετικό-δυναμικό ρόλο που αποκτά στη χάραξη στρατηγικής της Ευρωζώνης, φαίνεται να έχουν αλλάξει το κλίμα και τη στήριξη προς τον κ. Γιούνκερ, χωρίς να υπάρχει κάποιος άλλος ξεκάθαρος υποψήφιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ