Επικίνδυνες παρτίδες πλαστών αναβολικών εντοπίστηκαν στην αγορά - iefimerida.gr

Επικίνδυνες παρτίδες πλαστών αναβολικών εντοπίστηκαν στην αγορά

Επικίνδυνες παρτίδες πλαστών αναβολικών εντοπίστηκαν στην αγορά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι αρμόδιες αρχές του ΕΟΦ μετά απο έρευνα σε χώρο μη νόμιμης πώλησης φαρμάκων, εντόπισαν και κατέσχεσαν συσκευασίες του ενέσιμου ελαιώδους διαλύματος, Νandrolone Decanoate Norma, αφού διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για πλαστά, ψευδεπίγραφα προϊόντα, επικίνδυνα για τον καταναλωτή.

Το σκεύασμα Nandrolone Decanoate εντάσσεται στα αναβολικά στεροειδή και χρησιμοποιείται παράνομα για να αυξήσει την απόδοση των αθλητών. Ακριβώς επειδή είναι παράνομο, διατίθεται συχνά και μέσω διαδικτύου από μη εγκεκριμένους φορείς.

Οι προαναφερθείσες ουσίες που εντόπισε ο ΕΟΦ, αποκλίνουν κατά πολύ απο το ομώνυμο εγκεκριμένο προϊόν, γεγονός που δεν είναι εντοπίσιμο με γυμνό οφθαλμό, αλλά είναι αρκετά επικίνδυνη η χρήση του.

Τα στοιχεία των κατασχεθέντων ουσιών δόθηκαν στη δημοσιότητα προκειμένου να προφυλαχθούν οι καταναλωτές των συγκεκριμένων σκευασμάτων και είναι τα ακόλουθα:

  • L 0305011 (αριθ. παρτίδας), EXP 12 2013 (ημερ. λήξης), 1 φιαλίδιο των 2 ml (συσκ.)
  • L 0601002 (αριθ. παρτίδας), EXP 08 2014 (ημερ. λήξης), 1 φιαλίδιο των 2 ml (συσκ.)

Ο ΕΟΦ ενημερώνει όλους τους χρήστες του προϊόντος, να διαβάζουν προσεκτικά τον αριθμό παρτίδας που αναγράφεται στη συσκευασία και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι πρόκειται για τις παραπάνω παρτίδες, πρέπει να ενημερωθεί άμεσα ο ΕΟΦ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ