Ποιο ΠΑΣΟΚ; Τι αλλάζει ο Βενιζέλος, σε όνομα, σύμβολα, πρόσωπα, καταστατικό - iefimerida.gr

Ποιο ΠΑΣΟΚ; Τι αλλάζει ο Βενιζέλος, σε όνομα, σύμβολα, πρόσωπα, καταστατικό

Τι αλλάζει ο Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην κοινοβουλευτική ομάδα που συγκαλείται αύριο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ανακοινώσει τις αλλαγές που θέλει να δρομολογήσει στο κόμμα. Οι αλλαγές θα είναι ριζικές και θα περιλαμβάνουν τροποποιήσεις στο όνομα, στα σύμβολα, στο καταστατικό και στα όργανα του κινήματος. Οι αποφάσεις θα σφραγιστούν στο συντακτικό συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα γίνει πιθανότατα το Νοέμβριο.

Στις αρχές Ιουλίου ο κ. Βενιζέλος θα εισηγηθεί σε συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ τη νέα διακήρυξη του κόμματος και θα παρουσιάσει τις βασικές αρχές για το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία. Επίσης θα συγκροτήσει επιτροπή διεξαγωγής του Συνεδρίου και παράλληλα θα υπάρξει νέο καταστατικό του κόμματος. Ερωτηματικό παραμένει αν θα εξακολουθεί να υφίσταται η θέση του Γραμματέα ΠΑΣΟΚ ή ποιά μορφή θα πάρει το Εθνικό Συμβούλιο. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απόφαση του κ. Βενιζέλου να διαλύσει την ΠΑΣΚΕ και την ΠΑΣΠ, προκειμένου να ανασυσταθούν σε νέες βάσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος θα ορίσει τον Κώστα Σκανδαλίδη πρώτο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και τον Πάρι Κουκουλόπουλο Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Την ίδια στιγμή Αννα Διαμαντοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αποστασιοποιούνται από την Ιπποκράτους, χωρίς να μπορεί να προληφθεί η κατάληξη της πορείας που ξεκινούν.

Εντός της εβδομάδας ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ορίσει τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ, αλλά και να προτείνει τον Γραμματέα της ΚΟ.

Ειλημμένη φέρεται να είναι η απόφασή του να ορίσει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο τον Κώστα Σκανδαλίδη. Είναι ωστόσο άγνωστο αν θα κάνει πρόταση για τις θέσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου στον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, πολύ δε περισσότερο αν οι δύο πρώην κορυφαίοι υπουργοί θα αποδέχονταν τυχόν τέτοια πρόταση.

Για την ιδιαίτερα ευαίσθητη θέση του διευθυντή της κοινοβουλευτικής ομάδας προορίζεται ένας εκ των Βασίλη Γερανίδη και Βαγγέλη Αργύρη, χωρίς να αποκλείεται τυχόν έκπληξη, ενώ η Φώφη Γεννηματά θα παραμείνει εκπρόσωπος Τύπου.

Χθες για πρώτη φορά μετά τις εκλογές ο Χρήστος Παπουτσής έκανε μια παρέμβαση με νόημα, αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter το ακόλουθο μήνυμα, το οποίο ερμηνεύτηκε ως προαναγγελία αποστασιοποίησης : «...Ολα «καλά»...έγιναν όπως τα είχαν σχεδιάσει...Τώρα προσωπικός επαναπροσδιορισμός από μηδενική βάση».

Η κυρία Διαμαντοπούλου, πάντως, δεν συμμετέχει πλέον σε καμιά διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ. Αιτία η τοποθέτηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Θεόδωρου Παπαθεοδώρου ως υφυπουργού Παιδείας, καθώς ο κ. Παπαθεοδώρου υπήρξε ο μεγαλύτερος πολέμιος της μεταρρύθμισης για την Παιδεία, του νόμου δηλαδή που ψηφίστηκε με την μεγαλύτερη πλειοψηφία στην μεταπολιτευτική ιστορία της εκπαίδευσης.

Η κυρία Διαμαντοπούλου μόλις πληροφορήθηκε ότι συζητείται το όνομα του κ. Παπαθεοδώρου απέστειλε οργισμένο sms στον κ. Βενιζέλο να μην το δεχτεί, ενώ αργότερα ακολούθησε και τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια του οποίου υπήρξε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ τους.

Τον ίδιο δρόμο έχουν λάβει και οι Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ ο κ. Βενιζέλος αναζητά αφορμή για την διαγραφή του Γιάννη Ραγκούση και του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ