Οι Έλληνες στα ελβετικά νοσοκομεία πρώτα θα πληρώνουν και μετά θα νοσηλεύονται! - iefimerida.gr

Οι Έλληνες στα ελβετικά νοσοκομεία πρώτα θα πληρώνουν και μετά θα νοσηλεύονται!

Οι Έλληνες στα ελβετικά νοσοκομεία πρώτα θα πληρώνουν και μετά θα νοσηλεύονται!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία περίεργη είδηση έρχεται από την Ελβετία, και έχει να κάνει με τους Έλληνες που επισκέπτονται τα νοσοκομεία της χώρας, καθώς πλέον πρώτα θα πρέπει να πληρώνουν και ύστερα να νοσηλεύονται!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «SonntagsBlick», η οποία επικαλείται μια απόφαση της OFAS, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κοινωνικής Ασφάλισης, λόγω των καθυστερήσεων πληρωμών από τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία προς τα ελβετικά νοσοκομεία, πλέον οι Έλληνες πρώτα θα πρέπει να πληρώνουν για να κάνουν εισαγωγή.

Ωστόσο το μέτρο αυτό δεν αφορά τις περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών. Στα τέλη του 2011 τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία όφειλαν 12,8 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα (περίπου 10,6 εκατομμύρια ευρώ) στα ελβετικά νοσοκομεία για θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις τις οποίες είχαν προεγκρίνει.

«Τα ελβετικά νοσοκομεία έλαβαν την εντολή να ζητούν προκαταβολικά την πληρωμή των νοσηλίων, είτε από τα ταμεία είτε από τους ασθενείς», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της OFAS. Αυτό σημαίνει ότι οι Έλληνες ασθενείς θα πρέπει να πληρώνουν προτού εισαχθούν στο νοσοκομείο, είπε ο εκπρόσωπος του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Ζυρίχης. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα που χρωστά χρήματα στα ελβετικά νοσοκομεία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ