Liberation: Οι Ελληνες θέλουν να διώξουν τη Γερμανία από... το Euro - iefimerida.gr

Liberation: Οι Ελληνες θέλουν να διώξουν τη Γερμανία από... το Euro

Liberation: Οι Ελληνες θέλουν να διώξουν τη Γερμανία από το ...Euro
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευτυχισμένοι αλλά και κατάπληκτοι που βρέθηκαν στον προημιτελικό οι Ελληνες θέλουν να κερδίσουν τη γερμανική ομάδα και να βγάλουν τη Γερμανία από το ...Euro, γράφει σε σημερινή μεγάλη ανταπόκριση από την Αθήνα, η έγκυρη γαλλική Liberation.

Σίγουρα, απέναντι στη γερμανική ομάδα οι Ελληνες ξέρουν ότι μπορεί να βρεθούν όπως οι 300 του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες: Αποφασισμένοι να αγωνιστούν με θάρρος ώσπου να πεθάνουν. Ωστόσο, η παρουσία της Αγκελα Μέρκελ στον αγώνα στο Γκντάνσκ προσφέρει μια ονειρεμένη ευκαιρία για αθλητική ρεβάνς μιας χώρας που νιώθει ταπεινωμένη, προσθέτει η εφημερίδα.

«Θέλω να δω τα μούτρα της Μέρκελ όταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ή ο Γιώργος Σαμαράς βάλουν γκόλ. Θα γίνει χαμός» δηλώνει στην εφημερίδα ελληνίδα αθλητικογράφος.

«Δεν είναι δυνατόν ο γερμανικός τύπος να μας αποκαλεί τεμπέληδες» λέει ένας περιπτεράς, δυο βήματα από το κτίριο της Βουλής «όπου μια άλλη ομάδα που εξελέγη την Κυριακή ελπίζει να διαπραγματευτεί με τη Γερμανία για να ελαφρύνει το ελληνικό χρέος» αναφέρει η εφημερίδα.

«Ο παραλληλισμός μεταξύ του Euro και του ευρώ είναι προφανής: Σε δυο χρόνια κρίσης χωρίς προηγούμενο, η Γερμανία της Αγκελα Μέρκελ ήταν άτεγκτη απέναντι στην Ελλάδα. Από τον Μάρτιο του 2010 η καγκελάριος μιλούσε για έξοδο από το ευρώ της Ελλάδας... Στην πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, η συμβολική δύναμη του αθλητισμού είναι γνωστή στην Ελλάδα. Ακόμη και πριν το γκολ του Καραγκούνη απέναντι στη Ρωσία, τα αστεία για το Euro έδιναν κι έπαιρναν στο καφενείο: «Η Ελλάδα κέρδισε το Euro το 2004 και πτώχευσε. Η Ισπανία κέρδισε το Euro το 2008 και πτώχευσε. Να δούμε ποιός θα κερδίσει φέτος το Euro !» γράφει η εφημερίδα.

Η ανταποκρίτρια περιγράφει ένα καφέ στου Αμπελοκήπους και εντυπωσιάζεται από τις προετοιμασίες για την αποψινή βραδιά. «Μια γιγαντιαία οθόνη στήνεται για την ώρα του αγώνα Ελλάδα-Γερμανία. Το αφεντικό του καφέ βάζει καρέκλες και ελπίζει ότι το μαγαζί θα γεμίσει αφού η κρίση έδιωξε τους πελάτες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ