Ποια είναι η νέα υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη - iefimerida.gr

Ποια είναι η νέα υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκοπούλη

Ποια είναι η νέα υφυπουργός Υγείας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η καθηγήτρια Παθολογίας-Ανοσολογίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, Φωτεινή Σκοπούλη, είναι η νέα υφυπουργός Υγείας και μία από τις δύο γυναίκές που συμμετέχουν στο νέο κυβερνητικό σχήμα, το οποίο στη συντριπτική του πλειοψηφία αποτελείται από άνδρες.

Εκτός, λοιπόν, από την Ολγα Κεφαλογιάννη που τοποθετήθηκε επικεφαλής του υπουργείου Τουρισμού, το γυναικείο φύλο στην κυβέρνηση Σαμαρά εκπροσωπεί και η κυρία Σκοπούλη η οποία τοποθετήθηκε υφυπουργός Υγείας, με υπουργό τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και αναπληρωτή του τον Μάριο Σαλμά.

Η νέα υφυπουργός Υγείας, η οποία προτάθηκε να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη θέση από τη ΔΗΜΑΡ, απέναντι στην κυβερνητική εμπειρία που προτάσσουν ο κ.Λυκουρέντζος και ο κ. Σαλμάς, προτάσσει το πλούσιο επιστημονικό και ερευνητικό της έργο επί τριάντα και πλέον χρόνια.

Καθηγήτρια Παθολογίας-Ανοσολογίας στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, η κυρία Σκοπούλη αποφοίτησε το 1981 από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1985 απέκησε την ειδικότητα της Παθολογίας από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η νέα υφυπουργός Υγείας είναι πρόεδρος της επιτροπής Βιοηθικής του Χαροκοπείου και αναπληρώτρια πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και Εκπαίδευσης του ίδιου πανεπιστημίου.

Επίσης, η κυρία Σκοπούλη είναι διευθύντρια της Γ' Κλινικής Παθολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, όπως επίσης και του εργαστηρίου Ανοσολογίας της Ευρωκλινικής Αθηνών.

Σύζυγός της είναι ο διακεκριμένος καθηγητής Ιατρικής, Χαράλαμπος Μουτσόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ