Καραγκούνης - Κεφαλογιάννη: Οι δύο βενιαμίν της κυβέρνησης - iefimerida.gr

Καραγκούνης - Κεφαλογιάννη: Οι δύο βενιαμίν της κυβέρνησης

Καραγκούνης - Κεφαλογιάννη: Οι δύο βενιαμίν της κυβέρνησης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η βουλευτής της ΝΔ από την Κρήτη Όλγα Κεφαλογιάννη και ο γαλάζιος βουλευτής από την Αιτωλοακαρνανία Κωσταντίνος Καραγκούνης είναι οι μικρότεροι σε ηλικία από τα στελέχη της νέας κυβέρνησης.

Ο Κωσταντίνος Καραγκούνης, ο οποίος εκλέγεται βουλευτής από το 2007 αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Δικαιοσύνης. Με την πολιτική ασχολείται ήδη από τις τάξεις της Ο.Ν.ΝΕ.Δ και της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Νομικής. Ιδιαίτερα αγαπητός στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, με τον Αντώνη Σαμαρά να του αναθέτει τα καθήκοντα αναπληρωτής Τομεάρχης Δικαιοσύνης.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης γεννήθηκε το 1975, είναι δικηγόρος με σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Πανεπιστημίου του Λονδίνου UEL, από το οποίο αποφοίτησε με άριστα με ειδίκευση στον τομέα του Διεθνούς Δικαίου. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, ειδικευόμενος στον τομέα της πνευματικής ιδιοκτησίας.

Έχει μετεκπαιδευτεί στο Harvard Kennedy School (John F. Kennedy School of Goverment).

Η νέα υπουργός Τουρισμού ανήκει και αυτή στη νέα γενιά πολιτικών αφού εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία για πρώτη φορά στις εκλογές του 2007 και μαζί με τον Κωστα Καραγκούνη είναι τα μικρότερα σε ηλικία στελέχη της κυβέρνησης.

Όλγα Κεφαλογιάννη γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα, έχει διατελέσει Γραμματέας της Βουλής, Γραμματέας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Από τον Δεκέμβριο του 2009 ήταν υπεύθυνη του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Τουριστικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, θέση που της έδωσε «ώθηση» για να αναλάβει το υπουργείο Τουρισμου.

Εναι δικηγόρος Αθηνών, με σπουδές στα νομικά και τις διεθνείς σχέσεις. Το 1997 αποκτά το πτυχίο της από τη Νομική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1998 αποφοιτά από το King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου αποκτώντας το μεταπτυχιακό της δίπλωμα LL.M. (Master of Laws) στον τομέα του Εμπορικού Δικαίου και του Δικαίου Επιχειρήσεων.

Ο δεύτερος μεταπτυχιακός τίτλος της απονέμεται το 2006 από το Fletcher School of Law and Diplomacy του Tufts University, Βοστώνη, Η.Π.Α. στις Διεθνείς Σχέσεις. Από το 1998, έχει εργαστεί ως δικηγόρος σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Αθήνας και της Νέας Υόρκης και στη Νομική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις Βρυξέλλες. Σημαντικό σταθμό στην καριέρα της, θα αποτελέσει η θέση της Ειδικής Συνεργάτιδας του Πρωθυπουργού σε νομικά θέματα, από το Μάιο του 2004 έως το Σεπτέμβριο του 2006. Σήμερα είναι εταίρος σε δικηγορική εταιρεία στην Αθήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ