Αστρονομικό ποσό για πίνακα του Μιρό - iefimerida.gr

Αστρονομικό ποσό για πίνακα του Μιρό

Αστρονομικό ποσό για πίνακα του Μιρό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην τιμή - ρεκόρ των 23,5 εκατομμυρίων λιρών πωληθηκε πίνακας του Ισπανού σουρεαλιστή ζωγράφου και γλύπτη Χουάν Μιρό, σε δημοπρασία που έγινε χθες στον οίκο Sotheby's στο Λονδίνο.

Η τιμή για τον πίνακα με τίτλο «Ζωγραφιά», που φιλοτεχνήθηκε το 1927 ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ πώλησης πίνακα του Μιρό των 16,8 εκατομμυρίων λιρών, που σημειώθηκε στο Λονδίνο στις αρχές του χρόνου, ανακοίνωσε ο οίκος. Επίσης είναι η υψηλότερη τιμή για έργο τέχνης που έχει πουληθεί φέτος στο Λονδίνο.

Η Ελενα Νιούμαν του Sotheby's περιέγραψε τον πίνακα ως ένα από τα σημαντικότερα έργα του καλλιτέχνη: «Τα έργα του αυτής της περιόδου είναι υπερβολικά σύγχρονα, διαχρονικά και μεγάλης παγκόσμιας αποδοχής, καθιστώντας αυτόν ακριβώς τον τύπο πίνακα ό,τι οι σημερινοί συλλέκτες σε όλο τον κόσμο επιθυμούν διακαώς και προτίθενται να δώσουν μάχη να αποκτήσουν, όπως έγινε και σήμερα το απόγευμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ