Ο Βενιζέλος θέτει εκτός κυβέρνησης τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Ο Βενιζέλος θέτει εκτός κυβέρνησης τους κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη να μη συμμετέχουν οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας επιχείρησε και κατάφερε να επιβάλλει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της κοινοβουλευτικής ομάδας, αν και στελέχη -με πρώτους τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Απόστολο Κακλαμάνη- εξέφρασαν ανοικτά την διαφωνία τους.

Η εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Κονοβουλευτική Ομάδα ήταν να μην συμμετέχουν σε υπουργεία πρώην υπουργοί και προβεβελημένα στελέχη του κόμματος αλλά στελέχη που θεωρούνται λιγότερο εμβληματικά.

Το θέμα της συμμετοχής ή μη με πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής, φάνηκε πως μπορεί να προκαλέσει την πρώτη ρήξη στο εσωτερικό του κόμματος αφού τις προηγούμενες ημέρες οι κκ. Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοίδης και Πέτρος Ευθυμίου υποστήριξαν με επιχειρήματα την αντίθετη άποψη και διαφώνησαν με την άποψη του κ. Βενιζέλου απειλώντας με εμπλοκή τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Τελικά το θέμα παραπέμφθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ η οποία είναι διχασμένη για το συγκεκριμένο ζήτημα. Υπέρ της πρότασης του Βενιζέλου τάχθηκαν οι κύριοι Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Κουτσούκος και Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Ποια στελέχη προκρίνονται για να συμμετάσχουν στη νέα κυβέρνηση; Αποφάσεις οριστικές δεν έχουν ακόμη ληφθεί είναι ωστόσο στις προθέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να προτείνει βουλευτές ή τεχνοκράτες με εμπειρία στα οικονομικά και πολιτικά πρόσωπα «χαμηλού προφίλ» ώστε να μη δημιουργηθούν προστριβές στο κυβερνητικό σχήμα.

Ενδεικτική των προθέσεων του κ. Βενιζέλου ήταν η χθεσινή δήλωση του διευθυντή του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Σαλαγιάννη: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ως παράταξη έχει μεγάλη ανάγκη να αποτοξινωθεί από τον κυβερνητισμό». «Η συμμετοχή κορυφαίων στην κυβέρνηση θα μας βλάψει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» σχολιάζουν κύκλοι της Ιπποκράτους.

Ποιοι διαφωνούν

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, το λόγο έλαβαν οι κύριοι Απόστολος Κακλαμάνης, Δημήτρης Κρεμαστινός και Βασίλης Κεγκέρογλου καθώς και η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη που διαφώνησαν με την πρόταση Βενιζέλου και τάχθηκαν υπέρ της συμμετοχής στην κυβέρνηση συνεργασίας με κορυφαία πολιτικά στελέχη. Τη διαφωνία του εξέφρασε και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης που εξαρχής είχε ταχθεί υπέρ της πολιτικής συμμετοχής.

Το λόγο πήρε ο Γιώργος Ντόλιος ο οποίος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να μπει καθόλου στην κυβέρνηση, γιατί διαφορετικά «θα μας λεηλατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Κατά της πρότασης Βενιζέλου για συμμετοχή μη πολιτικών στελεχών στην κυβέρνηση τάχθηκε και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες μάλιστα τη θέση του αυτή την είχε γνωστοποιήσει από χτες στους κυρίους Λοβέρδο και Χρυσοχοΐδη, που είχαν επικοινωνήσει μαζί του για να διερευνήσουν τις προθέσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος είχε διατυπώσει τη θέση του για αποχή κορυφαίων από την συγκυβέρνηση πριν από τις εκλογές και στην άποψη αυτή επέμεινε και χθες στη θυελλώδη συνεδρίαση της γραμματείας του κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ