Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα - iefimerida.gr

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα

Πού να πάτε και τι να δείτε απόψε στην Αθήνα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πολυαναμενόμενη συναυλία ων Evanescense, μεταλ ακούσματα απο τους Megadeth και πιο έντεχνα απο Πορτοκάλογλου, Μποφίλιου και Μουζουράκη, πρωτότυπες θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις βιβλίου και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • Μουσική Σκηνή Αυλαία: Επετειακό τετραήμερο για τα 20 χρόνια των Active Member

Η μουσική σκηνή Αυλαία φιλοξενεί τους Active Member, οι οποίοι φέτος συμπληρώνουν 20 χρόνια παρουσίας στη μουσική σε ένα επετειακό τετραήμερο που θα ξεκινήσει σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 23 Ιουνίου. Οι Active Member, το γκρουπ που φτιάχτηκε από τον B.D.Foxmoor το 1992 -και έμελλε να παραμένει ιδιαίτερα ενεργό μουσικά και να συνεχίζει μέσα σε αυτούς τους ανταριασμένους καιρούς- γιορτάζει 20 χρόνια πέρασαν από εκείνο τον Ιούνιο που ο Μιχάλης Μυτακίδης αφουγκράστηκε το πρόταγμα των καιρών και ονόμασε το γκρουπ με ό,τι πιο κατάλληλο και ουσιώδες: Ενεργό Μέλος.
Μουσική Σκηνή Αυλαία, Αγ. Όρους 15 (και Κωνσταντινουπόλεως 115) Βοτανικός, Στάση Μετρό Κεραμεικός. Πληροφορίες: www.lowbap.com, 2103474074.
Το εισιτήριο για κάθε μέρα ξεχωριστά στοιχίζει κάθε βράδυ 12 Euro.

  • Οι αδελφοί Κατσιμίχα στο Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά

Ο Χάρης και ο Πάνος ξεκινούν την περιοδεία τους από το Βεάκειο Θέατρο στον Πειραιά σήμερα, Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012. Θα μας αγκαλιάσουν με τις κρυστάλλινες φωνές τους και με τις αγαπημένες μελωδίες τους θα μας ταξιδέψουν σε μέρη που μόνο εκείνοι ξέρουν να μας οδηγούν. Η μουσική των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα δε χρειάζεται συστάσεις, βγαίνει από την καρδιά της δεκαετίας του '80 γεμάτη συναισθήματα και φτάνει μέχρι σήμερα, ζεστή, ζωντανή και αληθινή. Μια φωνή που άλλοτε γίνεται παιχνίδι και άλλοτε σοβαρεύει, άλλοτε διαμαρτυρία και άλλοτε ποίηση, αλλά ποτέ δε χάνει την ουσία και την αυθεντικότητά της.
Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς.
Τιμές εισιτηρίων 15 ευρώ.
Η προπώληση εισιτηρίων συνεχίζεται.
Αθήνα: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς), τηλ.: 210 3608 366.
ΙΑΝΟΣ Σταδίου 24 τηλ.: 210 3217 917

  • Ο Νίκος Πορτοκάλογλου στην Τεχνόπολις μαζί με Μουζουράκη, Αρβανιτάκη και Μποφίλιου

Ο γνωστός μουσικός, γιορτάζει την επέτειο των 30 χρόνων του στο μουσικό στερέωμα, με μία μεγάλη συναυλία στην οποία θα συμμετέχουν ο Πάνος Μουζουράκης, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Νατάσσα Μποφίλιου.
Τεχνόπολις, Γκάζι, Πειραιώς 100, στις 21.30 μμ
τηλ: 210-3475518

  • Οι Evanescense για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το γκρουπ σχηματίστηκε για πρώτη φορά το 1995 απο την τραγουδίστρια Έιμι Λι και τον πρώην κιθαρίστα του γκρουπ Μπεν Μούντι. Το 2003 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο «Fallen» που απέσπασε 2 βραβεία Γκράμι. Σήμερα εμφανίζονται στην Ελλάδα για πρώτη φορά με φρέσκα ροκ κομμάτια.
Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας Ελληνικού 19.30μμ
Eισητήριο: 40 ευρώ

  • Μegadeth στην Ιερά οδό

Χέβι μέταλ ήχοι απο την παρέα του Ντέιβ Μαστείν, πρώην κιθαιστα των Metallica, που αριθμεί 30 χρόνια στη μουσική σκηνή και παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με παλιά αγαπημένα τους κομμάτια, καθώς και καινούρια απο τον τελευταίο δίσκο τους «Τhirteen». Τη συναυλία ανοίγουν οι Kvelertak.
Gazi Music Hall, Ιερά οδός 7, τηλ: 2109611118, 19.00μμ
Εισιτήριο: 35ευρώ (ταμείο)

ΘΕΑΤΡΟ

  • Με το «τάβλι» στην αυλή

Μια Αθηναϊκή αυλή εκατό ετών μετατρέπεται σε τρισδιάστατο σκηνικό για τους ήρωες του έργου «το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, που ερμηνεύουν και σκηνοθετούν οι Κωνσταντίνος Κάππας και Νίκος Ορφανός.
Αυλή, οδός Αριστοφάνους 34Β, Ψυρρή, 21.15μμ
τηλ: 6977449895

  • Ο «Μικρός Εγιόλφ» του Ίψεν

Ο νεαρός σκηνοθέτης Δημήτρης Καραντζάς και η ομάδα Grasshoper, διερευνούν τη δύναμη του αυτοματισμού στην καθημερινή ζωή.
Θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59) τηλ: 210-7711333, 21:00 μμ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

  • Το απόκρυφο σημείον στο Μουσείο Νεώτερης Κεραμικής

Η θεατρική εταιρεία Ανάσσα σε συνεργασία με το Μουσείο Νεώτερης Κεραμικής - Ίδρυμα Oικ. Γ. Ψαρόπουλου παρουσιάζει από σήμερα έως τις 30 Ιουνίου 2012 το θεατρικό αναλόγιο «Το Απόκρυφον Σημείον» του ομώνυμου διηγήματος του Paul de Κock σε ένα χώρο που μυρίζει πηλό, φωτιά και τέχνη, στην αυλή του αναπαλαιωμένου νεοκλασικού κτηρίου του μουσείου. Σε μια αθηναϊκή αυλή του 1950, πέντε όμορφα κορίτσια ανακαλύπτουν μέσα σε ένα σωρό από παλιά βιβλία του 19ου αιώνα, το διήγημα του Paul de Kock «Το Απόκρυφον Σημείον».
Μουσείο Νεώτερης Κεραμικής, Μελιδώνη 4-6 & Αγίων Ασωμάτων, (πλησίον ηλεκτρικού σταθμού Θησείου - πρώτη κάθετος της οδού Ασωμάτων).
Πληροφορίες Τηλ.: 6978275350 & 6977353886
Τιμές εισιτηρίων 10 ευρώ.

  • Yiayiannos Gallery: Έκθεση ζωγραφικής Γιώργου Μελάτου

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012, εγκαινιάζεται στην Titanium Yiayiannos Gallery η έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Μελάτου, η οποία θα διαρκέσει έως και τις 22 Ιουλίου 2012. Ο Dubuffet πίστευε ότι ο "πολιτισμός", δηλαδή η κυρίαρχη κουλτούρα, κατόρθωσε να προσαρμόσει στα μέτρα του κάθε νέα εξέλιξη στην τέχνη, στερώντας της έτσι την οποιαδήποτε δύναμη μπορεί να είχε, και καταπνίγοντας την αυθεντική έμπνευση. Η Art Brut (Ακατέργαστη ή Ωμή Τέχνη) ήταν η δική του λύση σ' αυτό το πρόβλημα - μόνο αυτή ήταν απρόσβλητη από τις επιρροές της κουλτούρας, και δεν μπορούσε να απορροφηθεί ή να προσαρμοστεί, ακριβώς επειδή οι ίδιοι οι καλλιτέχνες δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν.
Titanium, Βασ.Κωνσταντίνου 44 - Αθήνα.

ΜΟΥΣΕΙΟ

  • Δωδεκάωρο με μουσική στο Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει τα τρίτα γενέθλιά του. Οι εκθεσιακοί του χώροι σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012 θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα. Τις ίδιες ώρες θα είναι ανοιχτό και το εστιατόριό του. Την ημέρα αυτή, η είσοδος θα είναι μειωμένη (3 ευρώ) για όλους τους επισκέπτες. Ένα μουσικό ταξίδι στην ελληνική και παγκόσμια μουσική δημιουργία. Από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν στις αίθουσες του Μουσείου μικρά σύνολα και διακεκριμένους σολίστες σε ένα μουσικό ταξίδι με αφετηρία τον αρχαίο ήχο και σταθμούς στην Αναγέννηση, το Μπαρόκ, την κλασσική και ρομαντική εποχή, αλλά και σε ξεχωριστά έργα του 20ού αιώνα.
Μουσείο Ακρόπολης

ΒΙΒΛΙΟ

  • Παρουσίαση βιβλίου Αλέξανδρου Μασσαβέτα, Κωνσταντινούπολη, η πόλη των απόντων

Οι Εκδόσεις Πατάκη σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Μασσαβέτα με τίτλο «Κωνσταντινούπολη, η Πόλη των Απόντων», σήμερα Τετάρτη 20 Ιουνίου, στις 19:00. Η «Πόλη των απόντων» είναι ένα οδοιπορικό στον χώρο και τον χρόνο της Κωνσταντινούπολης των «άλλων» - των Ελλήνων, Αρμενίων, Εβραίων, Λεβαντίνων και Ρώσων. Μια σειρά από διαδρομές στις ιστορικές γειτονιές της Πόλης και των προαστίων της ξετυλίγουν το νήμα ενός χαμένου κοσμοπολιτισμού. Οι περίπατοι καταγράφουν πώς έχει αποτυπωθεί στο αστικό τοπίο η μακραίωνη παρουσία κοινοτήτων που σήμερα αποτελούν τους «απόντες» στη μεγαλούπολη Ιστανμπούλ. Στη διαδρομή ο αναγνώστης, παράλληλα με το παρελθόν, το παρόν και την προσφορά των μειονοτήτων, εξοικειώνεται και με τη μαγεία της σημερινής Πόλης.
Βιβλιοπωλείο free thinking zone, Σκουφά 64 & Γριβαίων, Τετάρτη 20 Ιουνίου, 19:00
Πληροφορίες 210.36.17.461

  • Shoot me [ένα τελευταίο κλικ]

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Λ. Μέξη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν και θα διαβάσουν αποσπάσματα οι ηθοποιοί Ορ. Αυγουστίδης, Κ. Παπουτσάκη και Γ.Στάνκογλου. Θα ακολουθήσει live set από τους Zebra Tracks και dj set από τον Κ. Μπόλα.
Floral - Books and Coffee, Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων,Τηλ.: 2103800070, 7.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη.

ΟΜΙΛΙΕΣ

  • Οι δημοσιογράφοι σήμερα: Με το μαχαίρι στο λαιμό

Συζήτηση με τη γνωστή Ισπανίδα δημοσιογράφο και συγγραφέα Μ. Τόρρες.
Στούντιο Χιλλ, Χιλλ 3-5, Πλάκα, 7.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

  • Proust and the Squid

Η αγγλική λέσχη βιβλίου, με συντονίστρια την Αλ. Πελ, σας προσκαλεί να συζητήσετε το βιβλίο της Μ. Γουλφ.
Δημοτική Βιβλιοθήκη Ψυχικού Στρ. Καλλάρη 13, Π. Ψυχικό,
Τηλ.: 2106724307, 7 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ