Μέρκελ: Για το Μνημόνιο θα μιλήσουμε αφού δούμε την έκθεση της Τρόικα - iefimerida.gr

Μέρκελ: Για το Μνημόνιο θα μιλήσουμε αφού δούμε την έκθεση της Τρόικα

Μέρκελ: Για το ελληνικό Μνημόνιο θα μιλήσουμε αφού δούμε την έκθεση της Τρόικα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποφασισμένη να μην προχωρήσει στη συζήτηση για τους όρους του ελληνικού Μνημονίου εάν δεν έχει στα χέρια της την έκθεση της Τρόικα, εμφανίστηκε η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου Κορυφής των G20 στο Μεξικό η κυρία Μέρκελ, τόνισε, επίσης, ότι οι τράπεζες που δεν έχουν επαρκή κεφάλαια αποτελούν κίνδυνο για την σταθερότητα της οικονομίας, ενώ υποστήριξε ότι άσκησε πιέσεις για τη λήψη σκληρών μέτρων κατά του προστατευτισμού.

Τα ευρωπαϊκά Ταμεία θα αγοράζουν κρατικό χρέος;

Επίσης, όπως μεταδίδει η βρετανική Guardian και το Sky News, η Γερμανία θα επιτρέψει στα ευρωπαϊκά ταμεία διάσωσης να αγοράζουν κρατικό χρέος από τα κράτη που αντιμετωπίζουν προβλήματα, κίνηση που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελεί σημαντική μετακίνηση από της προηγούμενες θέσεις της συγκεκριμένης χώρας, που απέκλειε τη χρήση των ταμείων διάσωσης για αγορές ομολόγων παρά τις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται τα χρήματα για τις αγορές θα προέρχονται από τα 500 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και τα 250 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ