O Κάμερον υποδέχεται με κόκκινο χαλί τους φοροφυγάδες του Ολάντ - iefimerida.gr

O Κάμερον υποδέχεται με κόκκινο χαλί τους φοροφυγάδες του Ολάντ

O Κάμερον υποδέχεται με κόκκινο χαλί τους φοροφυγάδες του Ολάντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ετοιμος να υποδεχτεί τους πλούσιους που θα φορολογήσει άγρια ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στο περιθώριο των G20 που συνεδριάζουν στο Μεξικό.

«Οταν η Γαλλία επιβάλει 75% φόρο στα ανώτερα εισοδήματα τότε θα στρώσουμε τα κόκκινα χαλιά και θα περιμένουμε περισσότερες γαλλικές επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο» δήλωσε ο κ. Κάμερον, προκαλώντας δυσφορία στη γαλλική πλευρά.

O βρετανός πρωθυπουργός ήταν εξαιρετικά ειρωνικός για την πρόθεση της σοσιαλιστικής γαλλικής κυβέρνησης να υπερφορολογήσει τα ανώτερα εισοδήματα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. «Θα έρθουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να πληρώνουν φόρους. Με αυτά τα έσοδα θα χρηματοδοτούμε το δημόσιο τομέα και τα σχολεία μας» δήλωσε ο Κάμερον.

Η δήλωση του βρετανού πρωθυπουργού προκάλεσε αίσθηση στη Γαλλία και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στον Τύπο αναγκάζοντας τον γάλλο υπουργό Εργασίας Μισέλ Σαπέν να καταφύγει στο χιούμορ για να τον αντιμετωπίσει: «Δεν ξέρω πώς γίνεται να στρώσεις κόκκινο χαλί στο τούνελ της Μάγχης, αλλά μπορεί να βραχεί !» είπε.

Ωστόσο το θέμα της υπερφορολόγησης απασχόλησε τους G20 που συνεδριάζουν στο Μεξικό και ο Ντέιβιντ Κάμερον υπερασπίστηκε το μέτρο της κυβέρνησής του να μειώσει τους φόρους στα υψηλά εισοδήματα. Πράγματι, πάνω από 150.000 λίρες (180.000 ευρώ) ο φόρος εισοδήματος θα μειωθεί στην Αγγλία από το 50% στο 45% από τις αρχές του 2013.

Το μέτρο δεν είναι δημοφιλές στην Αγγλία αφού ψηφίστηκε στο ίδιο νομοσχέδιο που επέβαλε περισσότερους φόρους στα μεσαία στρώματα. Για να χρυσώσει το χάπι ο Κάμερον επιχειρεί να αποδείξει ότι η μείωση της φορολογίας των υψηλών εισοδημάτων θα προσελκύσει κεφάλαια στη Μεγάλη Βρετανία. Το μέτρο στοίχισε ακριβά στον βρετανό πρωθυπουργό που είδε τη δημοφιλία του να μειώνεται σε 32% έναντι 43% των Εργατικών.

Το μέτρο που εξήγγειλε ο Φρανσουά Ολάντ στην προεκλογική εκστρατεία πηγαίνει στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Ο φόρος 75% στα υψηλά εισοδήματα αφορά 3.000 ως 3.5000 άτομα και το κέρδος για τα δημόσια ταμεία ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο. Το μέτρο είχε χαρακτηριστεί από τον γάλλο πρόεδρο «συμβολικό» και προστέθηκε στην ήδη βαριά φορολογία της μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Πολλοί πλούσιοι Γάλλοι ετοιμάζονται ήδη να μεταναστεύσουν τα κεφάλαιά τους και η Μεγάλη Βρετανία και η Ελβετία βρίσκονται στις πρώτες επιλογές τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ