ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συμφωνούν και επιταχύνουν τον σχηματισμό κυβέρνησης - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συμφωνούν και επιταχύνουν τον σχηματισμό κυβέρνησης

ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συμφωνούν και επιταχύνουν τον σχηματισμό κυβέρνησης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμφώνησαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Μετά από μια ώρα συζήτηση στη Βουλή ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι είχε μια διεξοδική συζήτηση για συγκρότηση κυβέρνησης.

Οπως σημείωσε η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση με συγκεκριμένο περιεχόμενο για να μπορέσει να υπάρξει διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους ώστε να επιτευχθεί αποδέσμευση από δυσμενείς όρους. Η ΔΗΜ.ΑΡ προτάσσει τα προγραμματικά ζητήματα έτσι ώστε η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί να μπορεί να δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Κουβέλη, ο κ. Βενιζέλος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στη συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Για αυτή την εθνική ομάδα είναι ανοικτή η πρόσκληση προς όλους και προς εκείνους που δεν μετέχουν στην κυβέρνηση. Για τη συγκρότηση κυβέρνησης σημασία έχει το προγραμματικό πλαίσιο έτσι ώστε να υπάρξει σύγκλιση απόψεων. Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία η επιλογή των προσώπων όχι μόνο προς τη φερεγγυότητα αλλά και προς την καταλληλότητα τους Δήλωσε αισιόδοξος από τη συνάντηση καθώς διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και κλείνοντας είπε ότι πρέπει να σταλεί μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας στο εξωτερικό.

Αισιοδοξία ότι οι συζητήσεις θα καταλήξουν θετικά εξέφρασε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ. O Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στον Real fm είπε «Οι συζητήσεις έχουν να κάνουν με τη διαμόρφωση σύγκλισης με των τριών κομμάτων για να μπορέσει αυτή η κυβέρνηση να έχει βάθος χρόνου».

Θετική ήταν και η προσέγγιση του εκπροσώπου τύπου της ΔΗΜΑΡ. «Είμαστε στην τελική ευθεία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, πρέπει να τρέξουμε. Μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική απάντηση του κ. Σαμαρά στα ζητήματα του έχουμε θέσει και τότε τα πρόσωπα θα βρεθούν».

Ο κ.Παπαδόπουλος μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό υποστήριξε ότι εάν η ΔΗΜΑΡ μπει στην κυβέρνηση θα αποφασιστεί από τα όργανα του κόμματος.

«Προσήλθαμε στη διαδικασία με διάθεση συνεννόησης, δεν θα ήταν για εμάς το μείζον. Κόκκινες γραμμές για εμάς θα είναι τα εργασιακά και πρέπει να τα βάλουμε σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τους εταίρους μας».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ