Μετενέργεια, μισθοί αλλά και η σύνθεση της κυβέρνησης, οι όροι του Κουβέλη - iefimerida.gr

Μετενέργεια, μισθοί αλλά και η σύνθεση της κυβέρνησης, οι όροι του Κουβέλη

Μετενέργεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τους όρους για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, έθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, μετά την συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Νέα Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Κουβέλης είπε χαρακτηριστικά πως επανέλαβε τις επτά θέσεις της ΔΗΜΑΡ για την συμμετοχή σε μία κυβέρνηση προοδευτικού χαρακτήρα, στην βάση προγραμματικών δεσμεύσεων που θα δώσουν διέξοδο στο αδιέξοδο που είναι αυτήν την στιγμή η χώρα.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έκανε λόγο για θέσεις που αφορούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και την έναρξη διαπραγματεύσεων προκειμένου να αποδεσμευτεί η χώρα από τις δεσμεύσεις και τους δυσμενείς όρους του Μνημονίου.

Μεταξύ αυτών τόνισε πως είναι η χρονική παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής, η άρση της πράξης για τους κατώτατους μισθούς, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων με επαναφορά της μετενέργειας και όλα εκείνα που αποτελούν, όπως είπε, τις ήδη διατυπωμένες θέσεις της ΔΗΜΑΡ.

Καταλήγοντας ο κ. Κουβέλης είπε πως η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα δώσει λευκή εξουσιοδότηση και πως η κυβέρνηση συνεργασίας θα εξαρτηθεί από το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας, ενώ θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και στα πρόσωπα που θα αποτελούν την κυβέρνηση αυτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ