Μπαρόζο: Οι Ευρωπαίοι δεν ήρθαν στους G20 για να πάρουν μαθήματα δημοκρατίας - iefimerida.gr

Μπαρόζο: Οι Ευρωπαίοι δεν ήρθαν στους G20 για να πάρουν μαθήματα δημοκρατίας

Μπαρόζο: Δεν ήρθαμε στους G20 για να μας κάνουν μαθήματα δημοκρατίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ευρωπαίοι δεν πήγαν στη σύνοδο κορυφής των G20 στο Λος Κάμπος του Μεξικού για να λάβουν μαθήματα δημοκρατίας, τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Μιλώντας στου δημοσιογράφους ο κ. Μπαρόζο είπε χαρακτηριστικά πως «ειλικρινά, δεν είμαστε εδώ για να λάβουμε μαθήματα δημοκρατίας ή για το πώς πρέπει να διαχειριστούμε την οικονομία», δήλωσε ο Μπαρόζο, σημειώνοντας επίσης ότι όλες οι χώρες της G20 δεν είναι δημοκρατίες.

«Οι προκλήσεις δεν είναι όλες οι ευρωπαϊκές. Είναι παγκόσμιες», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κομισιόν επισημαίνοντας ότι τα διεθνή οικονομικά προβλήματα άρχισαν με την χρηματοπιστωτική κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από τέσσερα χρόνια.

Οι Ευρωπαίοι βρίσκονται υπό πίεση από τους εταίρους τους στην G20, η οποία συγκεντρώνει πλούσιες και αναδυόμενες χώρες, οι οποίες κατηγορούνται ότι δεν κάνουν αρκετά για την επίλυση της κρίσης του χρέους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ