Παναθηναϊκό Κίνημα, το κόμμα που 400πλασίασε τη δύναμη του - iefimerida.gr

Παναθηναϊκό Κίνημα, το κόμμα που 400πλασίασε τη δύναμη του

Παναθηναϊκό Κίνημα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόλις τρία κόμματα κατάφεραν να αυξήσουν τις ψήφους τους στις χθεσινές εκλογές,σε σχέση με την 6η Μαΐου. Τα δύο από αυτά είναι η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το μοναδικό κόμμα που έσπασε όμως όλα τα κοντέρ είναι το Παναθηναϊκό Κίνημα το οποίο 400πλασίασε τη δύναμή του λαμβάνοντας συνολικά 12.439 ψήφους, έναντι των 131 που είχε λάβει το Μάιο.

Το Παναθηναϊκό Κίνημα ιδρύθηκε τον Απρίλιο από τον οργανωμένο φίλαθλο του Παναθηναϊκού Γιώργο Μπέτσικα.

Οπως αναφέρεται στο προφίλ του κόμματος στη wikipedia αρχηγείο του κόμματος είναι στην Αθήνα, σήμα του το Τριφύλλι, η ιδεολογία του είναι «ο Παναθηναίκός» και η πολιτική του θέση «υπερκομματική».

Τα πρόσωπα εκτός από τον κ. Μπέτσικα είναι η Θεοδώρα Κανελλοπούλου που είναι γραμματέας και ο Σωκράτης Σπίνος, εκπρόσωπος.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία και εξηγεί ίσως την άνοδο των ψηφοφόρων είναι το ότι στις εκλογές του Μαΐου το κόμμα δεν είχε ψηφοδέλτια και όποιος ήθελε να το ψηφίσει έπρεπε να γράψει Παναθηναϊκό Κίνημα σε λευκό ψηφοδέλτιο το οποίο μετά θα έπρεπε να σφραγίσει ο δικαστικός αντιπρόσωπος

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο άνεργος, πρωην υπάλληλος εστιατορίων Γιώργος Μπέτσικας είχε δηλώσει μεταξύ άλλων:

«Το κόμμα μας είναι ένας συνδυασμός-απάντηση στις πολιτικές επιθέσεις που δέχεται ο Σύλλογος»... «Αν μπορούσα να αλλάξω και το αίμα μου και να το κάνω πράσινο, ευχαρίστως θα το άλλαζα»...«Η θύρα 13 είναι κάτι σαν τη νεολαία του κόμματος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ