Παπανδρέου: Καταστροφική η ψήφος σε αντιμνημονιακά κόμματα - iefimerida.gr

Παπανδρέου: Καταστροφική η ψήφος σε αντιμνημονιακά κόμματα

Παπανδρέου: Καταστροφική η ψήφος σε αντιμνημονιακά κόμματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη καταστροφή με κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις που θα περιέπλεκε ακόμη περισσότερο την προσπάθεια που κάνει η χώρα για μεταρρυθμίσεις, θα επέφερε η ενδεχόμενη έξοδος της χώρας από το ευρώ, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο πρώην πρωθυπουργός, τόνισε πως η Ε.Ε. διέρχεται «μια κρίσιμη στιγμή», και εκτίμησε πως «τα προβλήματα στην περιοχή της Ευρωζώνης "είναι βαθύτερα", σε σύγκριση με τα τρέχοντα προβλήματα των Ελλήνων».

«Πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος όλες τις εθνικιστικές ρητορικές που τα βάζουν με τους ανθρώπους στον Νότο, με τους οπαδούς της λιτότητας Γερμανούς ή, τέλος, με οποιονδήποτε άλλον», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου. «Πρέπει αντιθέτως να συνεργαστούμε, να ενοποιήσουμε τις δυνάμεις μας».

Εκφράζοντας τη λύπη του, για την απουσία σήμερα τραπεζικής ένωσης, κοινής δημοσιονομικής και οικονομικής πολιτικής στην Ευρωζώνη, ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωσε στη συνέχεια της ίδιας συνέντευξης ότι, τα τωρινά προβλήματα στην Ελλάδα, είναι οι αγγελιαφόροι «βαθύτερων προβλημάτων» στην Ε.Ε..

Συγχρόνως, προειδοποίησε για τις επιπτώσεις από τη θετική ψήφο στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα στα κόμματα, που εναντιώνονται στους όρους της δανειακής σύμβασης που η ελληνική κυβέρνηση συνήψε, εκτιμώντας ότι εάν η Ελλάδα φύγει από το ευρώ θα επακολουθήσει υψηλός πληθωρισμός, «συνωστισμός για να γίνουν αναλήψεις στις τράπεζες» . «Θα πρόκειται για μείζονα καταστροφή, δεν θα είχε μόνον κοινωνικές επιπτώσεις, αλλά και πολιτικές, περιπλέκοντας την προσπάθεια, που η Ελλάδα κάνει για μεταρρυθμίσεις», επισήμανε.

Ολα τα ακραία πολιτικά κόμματα της Ευρώπης επωφελούνται απ την παρούσα κρίση, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, αναφερόμενος στην είσοδο της «Χρυσής Αυγής» στο ελληνικό κοινοβούλιο κατόπιν των εκλογών της 6ης Μαΐου.

«Εχει δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος για τον λαϊκισμό, για τα ρατσιστικά κόμματα, για τα νεοφασιστικά κόμματα...που ποδοπατούν τις αξίες πάνω στις οποίες η Ε.Ε. οικοδομήθηκε», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ