Για δεύτερη ημέρα η Ελλάδα στις φλόγες - Φωτιές σε Κόρινθο και Αγία Μαρίνα - iefimerida.gr

Για δεύτερη ημέρα η Ελλάδα στις φλόγες - Φωτιές σε Κόρινθο και Αγία Μαρίνα

Για δεύτερη ημέρα η Ελλάδα στις φλόγες - Φωτιές σε Αγία Μαρίνα και Κορινθία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε πύρινη κόλαση βρίσκονται αρκετές περιοχές της Ελλάδας καθώς σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά στην Κερατέα, όπου υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις από τον δυνατό αέρα. Την ίδια ώρα δύο νέες πυρκαγιές ξέσπασαν το πρωί της Κυριακής στη θέση Λουμπάρδα Αγίας Μαρίνας Κορωπίου και στην Κορινθία σε χαμηλή βλάστηση, κοντά στο χωριό Στεφάνι. Εκεί βρίσκονται ισχυρές επίγειες δυνάμεις και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, με το πρώτο φως της μέρας, μετέβησαν στον τόπο της πυρκαγιάς της Κερατέας και συμμετέχουν στο έργο της κατάσβεσης τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο, ενώ εκτός από τους 180 πυροσβέστες με 60 οχήματα και 75 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τις δυνάμεις της Αττικής, που παραμένουν στο σημείο, έφτασαν, από την επαρχία, άλλα 15 οχήματα, για να ενισχύσουν τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

«Η καταστροφή είναι τεράστια. Όλη η περιοχή της Φώκαιας μέχρι τα Λεγρενά έχει καεί» δήλωσε στο ΑΠΕ ο Δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου. «Η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα. Σπίτια, καλλιέργειες, χιλιάδες στρέμματα παραδόθηκαν στις φλόγες», καταγγέλλοντας πως φέτος δεν δόθηκαν τα κονδύλια για την πυρασφάλεια.

Σύμφωνα με την γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνεχείς αναζωπυρώσεις σημειώνονται την τελευταία ώρα σε όλα τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς. Παράλληλα, αναμένονται τα δύο καναντέρ που στέλνει η Ιταλία για ενίσχυση, αποδεχόμενη το αίτημα της Πυροσβεστικής και της κυβέρνησης προς τις χώρες της Ευρώπης για βοήθεια, ενώ εξετάζεται το αίτημα και από τη Γαλλία και την Κροατία.

Σήμερα συνελήφθη ένα 83χρονος με την κατηγορία του εμπρησμό από αμέλεια για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στον οικισμό Αύρα, στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά ξεκίνησε από σπινθήρες ηλεκτρικού τροχού κατά την διάρκεια εργασιών που γίνονταν στο σπίτι του 83χρονου, ο οποίος θα οδηγηθεί σήμερα στο Αυτόφωρο.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ