Το ποσοστό των αναποφάσιστων «βγάζει» κυβέρνηση - iefimerida.gr

Το ποσοστό των αναποφάσιστων «βγάζει» κυβέρνηση

Το ποσοστό των αναποφάσιστων «βγάζει» κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εκλογική μάζα των αναποφάσιστων αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική διαμόρφωση του εκλογικού αποτελέσματος καθώς σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους τα επιτελεία των κομμάτων ένα μεγάλο ποσοστό του εκλογικού κόμματος θα αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, πάνω από την κάλπη.

Λίγες ώρες πριν από για την πλέον κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της μεταπολίτευσης , σύμφωνα με το «protothema.gr , το ποσοστό των αναποφάσιστων ξεπερνούσε κατά πολύ τη δύναμη του τρίτου κόμματος. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από τις διαρροές που γίνονται από τα κομματικά επιτελεία, το ποσοστό της λεγόμενης και αδιευκρίνιστης ψήφου κινείται από 12% έως 15%, εξέλιξη που δίνει διαστάσεις ντέρμπι στη μάχη της κάλπης.

Όλες οι μέχρι τώρα μετρήσεις αποτυπώνουν ένα ντέρμπι για το ποιο κόμμα , Νέα Δημοκρατία ή ΣΥΡΙΖΑ, θα κόψει πρώτο το νήμα της εκλογικής αναμέτρησης και θα πάρει «κεφάλι» για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Οι επόμενες ώρες είναι καθοριστικές για τις τελικές αποφάσεις των αναποφάσιστων, και εαν δεν γίνει το μεγάλο λάθος, που φαίνεται μέχρι τώρα ότι και οι δυο μονομάχοι το έχουν αποφύγει, θα παρακολουθήσουμε μια εκλογική βραδιά θρίλερ.

Σύμφωνα με τις «κρυφές» δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους τα κόμματα, το διακύβευμα όσον αφορά το πού θα κινηθεί η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι κατά κύριο λόγο ο κίνδυνος οικονομικής κατάρρευσης της χώρας και κατά δεύτερο η καταδίκη του παλαιοπολιτικού συστήματος.

Πάντως αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν αδύνατη μια ακριβής πρόβλεψη της τάσης στους κόλπους των αναποφάσιστων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ