Το Antinews μετατρέπει το γαλάζιο τσουνάμι της νίκης σε... ντέρμπι - iefimerida.gr

Το Antinews μετατρέπει το γαλάζιο τσουνάμι της νίκης σε... ντέρμπι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλάζει την πρόβλεψη του το antinews.gr, μέσα σε ένα μόλις 24ωρο και από γαλάζιο τσουνάμι στις εκλογές της Κυριακής, τώρα βλέπει... ντέρμπι και «ρευστότητα» στις δημοσκοπήσεις.

Ειδικότερα, σε άρθρο που δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα, που θεωρείται ότι απηχεί τις απόψεις του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά, το antinews.gr δεν βλέπει πια...εκλογικό σεισμό και γαλάζιο τσουνάμι της ΝΔ με διαφορά 3,8% έως 4%, όπως προεξοφλούσε μόλις χτες, αλλά ντέρμπι.

Η «γαλάζια» ιστοσελίδα αναφέρει ότι οι κυλιόμενες μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν «εικόνα απότομων σκαμπανεβασμάτων», και τονίζει ότι ενώ τις πρώτες ημέρες η ΝΔ «είχε αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα λόγω της συσπείρωσης και της πανστρατιάς που κήρυξε ο Αντώνης Σαμαράς», τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανακάμψει και η μάχη που διεξάγεται είναι πλέον «στήθος με στήθος».

Μεταξύ άλλων, το antinews.gr αναφέρεται σε πληροφορίες για κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ σε βαθμό που θυμίζει το κραταίο ΠΑΣΟΚ άλλων εποχών, επιβεβαιώνοντας ίσως όσους μιλούν για τη δυναμική του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

«Η κοινωνία δεν ακούει» υποστηρίζει το antinews.gr πως λένε οι δημοσκόποι μια και το διακύβευμα των εκλογών, «που είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ, δεν φαίνεται να έχει συμβάλει στο βαθμό που θα έπρεπε στη διαμόρφωση της εκλογικής συμπεριφοράς των ψηφοφόρων»...

«Η ουσία είναι ότι λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης τα πάντα είναι ρευστά. Όπως και η πορεία της χώρας» καταλήγει το άρθρο του antinews.gr που κάθε άλλο παρά σάλπισμα νίκης δίνει στους ψηφοφόρους της ΝΔ και υπογραμμίζει την εκτίμηση των κομματικών επιτελείων ότι «οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν τελικά την μάχη».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του antinews.gr:

Λιγότερο από 48 ώρες έμειναν για το... δεύτερο ημίχρονο των πλέον κρίσιμων εκλογών της μεταπολιτευτικής περιόδου και όλα δείχνουν ότι η εκλογική αντιπαράθεση της Κυριακής εξελίσσεται σε ντέρμπι.

Είναι χαρακτηριστική η εικόνα απότομων σκαμπανεβασμάτων που δίνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις.

Τις πρώτες ημέρες της προεκλογικής αναμέτρησης, η ΝΔ είχε αποκτήσει σημαντικό προβάδισμα λόγω της συσπείρωσης και της πανστρατιάς που κήρυξε ο Α. Σαμαράς. Τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ αντεπιτέθηκε με την βοήθεια φυσικά των διαπλεκόμενων ΜΜΕ που του έδιναν πρωτοπορία ακόμα και ...9 μονάδων. Η ΝΔ απάντησε πέρασε μπροστά με τον Σαμαρά να οργώνει όλη την Ελλάδα, αλλά τις τελευταίες ώρες παρατηρείται ....πανστρατιά στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να περάσει αυτός μπροστά.

Η μάχη είναι πλέον "στήθος με στήθος" λένε δημοσκόποι, ενώ οι πληροφορίες που φτάνουν σε εμάς για την κινητοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν ... ΠΑΣΟΚ των παλιών καλών ημερών.

Στο μεταξύ, οι πληροφορίες που έρχονται από τα επιτελεία των κομμάτων αιτιολογούν πλήρως αφενός την εικόνα ασάφειας για το εκλογικό αποτέλεσμα και αφετέρου του έντονου θυμού που κυριαρχεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. "Η κοινωνία δεν ακούει" επιβεβαιώνουν δημοσκόποι σύμφωνα με τους οποίους το πραγματικό διακύβευμα των εκλογών, που είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ, δεν φαίνεται να έχει συμβάλει στο βαθμό που θα έπρεπε στη διαμόρφωση της εκλογικής συμπεριφοράς των ψηφοφόρων μεγάλο τμήμα των οποίων παραμένει "θυμωμένο".

Το φαινόμενο του ...θυμού απασχολεί σήμερα και την γαλλική εφημερίδα Liberation. Η εφημερίδα αφιερώνει το πρωτοσέλιδό της στις επικείμενες ελληνικές εκλογές με τίτλο «Ελληνικές εκλογές: Ο θυμός ή... ο φόβος». H εφημερίδα συνοψίζει το δίλημμα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν οι Έλληνες την Κυριακή. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα το δίπολο των εκλογών είναι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η μεν πρώτη εκπροσωπεί την «ορθή γραμμή» απέναντι στις Βρυξέλλες που απαιτεί θυσίες και μέτρα. Από την άλλη πλευρά, , υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος εκπροσωπεί την οργή των ψηφοφόρων απέναντι στα σκληρά μέτρα και υπόσχεται ότι θα ακολουθήσει σκληρή γραμμή απέναντι στις απαιτήσεις των Βρυξελλών.

Η ουσία είναι ότι λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης τα πάντα είναι ρευστά. Όπως και η πορεία της χώρας...

"Οι αναποφάσιστοι θα κρίνουν τελικά την μάχη" εκτιμούν τα επιτελεία των κομμάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ