Bundesbank: Χρηματοδότηση τέλος αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις - iefimerida.gr

Bundesbank: Χρηματοδότηση τέλος αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις

Bundesbank: Χρηματοδότηση τέλος αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν δεν τηρηθεί η συμφωνία από την Ελλάδα, η χρηματοδότηση θα διακοπεί, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, ο οποίος παράλληλα επισημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα χαλάρωσης των όρων που συνοδεύουν τη χορήγηση της οικονομικής βοήθειας.

Μιλώντας στην El Pais, ο κ. Βάιντμαν, είπε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα είχε περισσότερη βοήθεια από τις άλλες χώρες. Η χαλάρωση του προγράμματος που έχει ήδη ελαφρυνθεί, δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή».

Μάλιστα, επισήμανε πως αν κάτι τέτοιο συνέβαινε «θα ήταν μία επικίνδυνη στρατηγική», αφού θα επηρέαζε χώρες που εφαρμόζουν «με σωφροσύνη τις μεταρρυθμίσεις».

Σε ότι αφορά στη θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ο πρόεδρος της Bundesbank δηλώνει ότι «προτιμά» την παραμονή της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ και ότι αρνείται να κάνει προβλέψεις για το θέμα αυτό.

Ωστόσο, «η μη εκπλήρωση των συμφωνιών σημαίνει το τέλος της χρηματοδότησης και αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες για τις πιθανότητες παραμονής της στην Ευρωζώνη», προσθέτει.

Εάν η Ελλάδα αποφασίσει να βγει από την Ευρωζώνη,«οι συνέπειες μίας τέτοιας απόφασης θα ήταν φυσικά χειρότερες για την Ελλάδα παρά για οποιονδήποτε άλλον», προειδοποιεί ο Γενς Βάιντμαν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ