Τσίπρας: Εγγυόμαστε τις καταθέσεις, τις συντάξεις και την παραμονή στο ευρώ - iefimerida.gr

Τσίπρας: Εγγυόμαστε τις καταθέσεις, τις συντάξεις και την παραμονή στο ευρώ

Τσίπρας: Εγγυόμαστε τις καταθέσεις
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δέσμευσή του πως ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη, αλλά και την ασφάλεια των συντάξεων και των καταθέσεων των Ελλήνων πολιτών εξέφρασε ο επικεφαλής του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στην Ομόνοια, ισχυρίστηκε πως οι συντάξεις, οι καταθέσεις αλλά και η θέση της χώρας στο ευρώ, κινδυνεύουν από το Μνημόνιο.

Στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας απηύθυνε προειδοποίηση προς τους κερδοσκόπους, λέγοντας πως «τη Δευτέρα μην ποντάρετε τα λεφτά σας στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Εσείς θα χάσετε!». Έπειτα τόνισε πως την επομένη των εκλογών το χρεοκοπημένο Μνημόνιο τελειώνει.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε εκτενώς για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, κάνοντας λόγο για αναδιοργάνωση της Αστυνομίας, υποστηρίζοντας πως οι αστυνομικοί θα απομακρυνθούν από τους πολιτικούς, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους και θα βγουν ξανά στους δρόμους.

Σφοδρή ήταν η επίθεση που εξαπέλυσε και κατά της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του ΠΑΣΟΚ θυμίζοντας τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει με τη λήψη πρόσθετων μέτρων πάνω από 11, 5 δισ. ευρώ και τα οποία αφορούν νέες περικοπές σε μισθούς και απολύσεις στο Δημόσιο.

«Ακόμη κι αν είμαστε αυτοδύναμοι την Κυριακή, την Δευτέρα θα συνεργαστούμε. Δεν θα συμμετάσχουμε, όμως, σε καμία κυβέρνηση που θα μεταλλάξει την αντιμνημονιακή ψήφο του λαού σε μνημονιακή πολιτική», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας την τακτική των ανοιχτών θυρών με τα άλλα κόμματα της αριστεράς ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει τη συνεργασία μαζί τους, ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που όπως είπε θα παγιδεύσει το λαό.

Δεν υπάρχει συνεργασία ούτε ως δήθεν κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης, εθνικής ενότητας ή εθνικής συνευθύνης. Δηλαδή, κυβέρνηση εθνικής συνενοχής, κολυμπήθρα του Σιλωάμ για τους υπεύθυνους και υπόλογους για το σημερινό κατάντημα της Ελλάδας, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας .

Ο ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ο κ. Τσίπρας, εγγυάται την ασφάλεια του πολίτη, τις καταθέσεις του ελληνικού λαού, είναι δύναμη σταθερότητας και υπευθυνότητας, ενώ επέκρινε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο, εξώθησαν με κάθε τρόπο τους απλούς πολίτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες. Ακόμη ο κ.Τσίπρας κατηγόρησε τα δύο κόμματα για εγκληματική σπέκουλα με τη δραχμή και κινήθηκαν στο όριο της νομιμότητας, όπως είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, εγγυήθηκε για τις συντάξεις και την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Την Δευτέρα, γίνεται μιά νέα αρχή, αλλά θα είμαστε «ενωμένοι και όχι διαιρεμένοι» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι ακούγονται, πια, σ' όλη την Ελλάδα «οι καμπάνες της μεγάλης, της ιστορικής αλλαγής που έρχεται».

«Το πολιτικό κλίμα αλλάζει και αυτό φοβάται η κ. Μέρκελ. Από Δευτέρα θα έχει κάποιους απέναντί της που δε θα λένε ναι σε όλα. Αυτη η μεγάλη αλλαγή που ξεκίνησε από την Ελλάδα και θα συμπαρασύρει όλη την Ευρώπη, δε φοβίζει μόνο την κ. Μέρκελ αλλά και τον κ. Σαμαρά. Οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος μας έλεγαν τοσο καιρό ότι δε γίνεται καμία διαπραγμάτευση και τώρα ζητούν τη ψήφο του λαού για να επαναδιαπραγματούν, δηλαδή ότι δεν έκαναν τότε. Με τις δικές μας πλάτες κάνουν τους τσάμπα μάγκες στην Ευρώπη.

Αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική θα έρθει η καταστροφή του λαού μας. Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν κοινό πρόγραμμα που είναι η συνέχιση του Μνημονίου. Έχουν υπογράψει και έχουν δεσμευθεί για νέες μειώσεις μισθών, συντάξεων, εφάπαξ και επιδομάτων. Τιμωρείστε τους θρασύδειλους που οδήγησαν τη χώρα σε ναυάγιο. Υπέγραψαν αύξήσεις στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, στα εισιτήρια των ΜΜΜ και πλήθος ιδιωτικοποιήσεων. Όλα αυτά θα έρθουν από Δευτέρα αν πάρουν πάλι την εξουσία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ