Σε νέες εκλογές οδηγείται η Αίγυπτος - iefimerida.gr

Σε νέες εκλογές οδηγείται η Αίγυπτος

Σε νέες εκλογές οδηγείται η Αίγυπτος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την προκήρυξη νέων εκλογών αναμένεται να ανακοινώσει η αιγυπτιακή κυβέρνηση, αφού όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Mena, το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι το κοινοβούλιο της χώρας εκλέχθηκε υπό «αντισυνταγματικές» συνθήκες.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου το κοινοβούλιο των 508 μελών, στο οποίο κυριαρχούν οι ισλαμιστές, είναι «αντισυνταγματικό και η σύνθεσή του εντελώς παράνομη» και συνεπώς πρέπει να διαλυθεί.

Όπως μετέδωσε η κρατική αιγυπτιακή τηλεόραση και αναμεταδίδει το ΑΠΕ, ο στρατός που κυβερνά τη χώρα μετά την πτώση του Χόσνι Μουμπάρακ, πραγματοποιεί έκτακτη συνεδρίαση σήμερα το απόγευμα και ενδέχεται να ανακοινώσει ότι θα αναλάβει εκ νέου τη νομοθετική εξουσία μέχρι τη διεξαγωγή νέων εκλογών για τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στις βουλευτικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν από το Νοέμβριο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2012 η Μουσουλμανική Αδελφότητα και οι σαλαφιστές κέρδισαν αντίστοιχα σχεδόν τις μισές και το ένα τέταρτο των εδρών της κάτω βουλής.

Σημειώνεται ότι ο Άμπντελ Μονέιμ Αμπούλ Φούτουχ, πρώην υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές, χαρακτήρισε τη διάλυση του κοινοβουλίου και την επικύρωση της υποψηφιότητας του τελευταίου πρωθυπουργού του Μουμπάρακ, Άχμεντ Σαφίκ, από το Συνταγματικό Δικαστήριο «πραξικόπημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ