Σοκ- Ανάγκασαν επτά μηνών έγκυο να κάνει έκτρωση γιατί δεν είχε να πληρώσει - iefimerida.gr

Σοκ- Ανάγκασαν επτά μηνών έγκυο να κάνει έκτρωση γιατί δεν είχε να πληρώσει

Σοκ- Ανάγκασαν επτά μηνών έγκυο να κάνει έκτρωση γιατί δεν είχε να πληρώσει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οργή και αποτροπιασμός έχει ξεχειλίσει στο διαδίκτυο από την είδηση πως οι αρχές ανάγκασαν μία 23χρονη γυναίκα η οποία βρισκόταν στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της να κάνει έκτρωση.

Το περιστατικό συνέβη στην κινεζική επαρχία Σαανσί και σύμφωνα με τις πληροφορίες η νεαρή γυναίκα κυοφορούσε το δεύτερο παιδί της. Ωστόσο δεν είχε το απαιτούμενο ποσό των 5.000 ευρώ που έπρεπε να καταβάλει στην κυβέρνηση προκειμένου να της επιτραπεί να φέρει στον κόσμο και δεύτερο παιδί.

Η φωτογραφία της ίδιας στο κρεββάτι του νοσοκομείου με το νεκρό έμβρυο δίπλα της, κάνει τον γύρο του διαδικτύου έχοντας προκαλέσει πολλές αντιδράσεις με αποτέλεσμα, οι κινεζικές αρχές να δεσμεύτηκαν να διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην συγκεκριμένη περιοχή, η Φενγκ Τζιαμέι, εξαναγκάστηκε σε άμβλωση, επειδή δεν μπορούσε να πληρώσει το πρόστιμο των 40.000 γιουάν (4.880 ευρώ) που επιβάλλεται σε όσες γυναίκες δεν σέβονται την πολιτική του ενός παιδιού.

Ο σύζυγος της άτυχης κοπέλας δήλωσε μάλιστα στην εφημερίδα «Global Times», πως η γυναίκα του οδηγήθηκε δια της βίας στο νοσοκομείο και οι γιατροί της χορήγησαν ένεση προκειμένου να θανατωθεί το έμβρυο. Το ανατριχιαστικό είναι επίσης πως πέντε άνδρες, σύμφωνα με την μαρτυρία του συζύγου, την ανάγκασαν να υπογράψει πως συναινεί στην διαδικασία, της έδεσαν τα μάτια και στην συνέχεια προχώρησαν στην έκτρωση.

Η επίμαχη φωτογραφία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο μία εβδομάδα μετά το περιστατικό. Μπορεί οι αρχές να δεσμεύθηκαν για την διεξαγωγή έρευνας, ωστόσο οι τοπικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι η άμβλωση διενεργήθηκε βάσει νόμου με τη συναίνεση της εγκύου, γεγονός που διαψεύδει η οικογένειά της.

Στο μεταξύ, χρήστες του διαδικτύου εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, συγκρίνοντας μάλιστα τους υπεύθυνους της αναγκαστικής άμβλωσης με τους ναζί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ