Εκλογικό άλμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τις τράπεζες στο +18% - iefimerida.gr

Εκλογικό άλμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τις τράπεζες στο +18%

Εκλογικό άλμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πάρτι γίνεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών τρεις μέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική μάχη της Κυριακής, με τις τραπεζικές μετοχές να ενισχύονται κατά 18% και να ωθούν τον Γενικό Δείκτη σε άλμα που έφτασε ως και το +6,81% και συνολικά αρκετά πάνω από τις 500 μονάδες.

Αφορμή για το ράλι ανόδου είναι πιθανώς τα σενάρια που κυκλοφορούν για σχηματισμό κυβέρνησης και παραμονή της χώρας στο ευρώ ενώ αγοραστές είναι κυρίως Έλληνες επενδυτές που αγοράζουν κυρίως από ξένους πωλητές.

Οι συναλλαγές κινούνται σε σχετικά υψηλά επίπεδα (35 εκατομμύρια), ωστόσο είναι χαρακτηριστικό της αισιοδοξίας το γεγονός ότι η χρηματιστηριακή αγορά δεν πτοήθηκε ούτε από τη σημερινή υποβάθμιση της Ισπανίας από τη Moody's ούτε από την άνοδο του κόστους δανεισμού της Ισπανίας που για πρώτη φορά ξεπέρασε το 7%...

Την ίδια ώρα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πάντως δεν δείχνουν να συμμερίζονται την ελληνική αισιοδοξία καθώς τα περισσότερα εμφανίζουν ελαφρά πτωτικές ή σταθεροποιητικές τάσεις.

Μεγαλύτερο άνοδο μέχρι τις 13:41 έχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με 28%, η ALPHA με 24%, η Eurobank με 20% και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ με 20%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συνολικά 93 μετοχές είναι ανοδικές και μόνο 16 πτωτικές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ