Μόντι: Οι Έλληνες θέλουν το ευρώ κι έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει τίμημα... - iefimerida.gr

Μόντι: Οι Έλληνες θέλουν το ευρώ κι έχουν αντιληφθεί ότι υπάρχει τίμημα...

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βέβαιος ότι η ελληνική κοινωνία είναι πεπεισμένη πως «έχει τίμημα το όφελος που απορρέει από τη συμμετοχή στην Ευρωζώνη» εμφανίστηκε ο Μέριο Μόντι, σε συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Είπε συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Ιταλίας:

«Έχω τη γνώμη ότι ισχυροποιείται καθημερινά η θέληση της ελληνικής κοινής γνώμης για την παραμονή στη ζώνη του ευρώ. Οι Έλληνες το θέλουν το κοινό νόμισμα. Έχουν δε συνειδητοποιήσει ότι το μεγάλο όφελος που απορρέει από την Ευρωζώνη έχει και το τίμημά της, δηλαδή τα μέτρα σταθερότητας που ζητάει η Ευρωπαϊκή Ένωση».

Μιλώντας για την Ιταλία, ο κ. Μόντι διέψευσε ότι η χώρα βρίσκεται στην ... πόρτα του μηχανισμού στήριξης. Επιβεβαίωσε τη θέση του υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, ως τμήμα συνολικής λύσης.

Επίσης ο ιταλός πρωθυπουργός απέρριψε τον ισχυρισμό των Γερμανών, ότι μόνο εκείνοι πληρώνουν τα ... σπασμένα της κρίσης στην Ευρωζώνη. Παρατήρησε ότι η Ιταλία πληρώνει διπλά. «Η συμβολή της Γερμανίας στις πληρωμές είναι μεν υψηλότερη, αλλά έχει το μεγάλο πλεονέκτημα του χαμηλού επιτοκίου δανεισμού», τόνισε ο κ. Μόντι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ