Σχεδίαζαν μακελειό στη Θεσσαλονίκη – Χειροπέδες σε 34 οπαδούς του ΠΑΟΚ - iefimerida.gr

Σχεδίαζαν μακελειό στη Θεσσαλονίκη – Χειροπέδες σε 34 οπαδούς του ΠΑΟΚ

Σχεδίαζαν μακελειό στη Θεσσαλονίκη – Χειροπέδες σε 34 οπαδούς του ΠΑΟΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα χειρότερα φαίνεται πως πρόλαβαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, αφού κατά τη διάρκεια της χθεσινής μεγάλης επιχείρησης της Αστυνομίας συνελήφθησαν 34 οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίο σχεδίαζαν καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ σε στέκι οπαδών του Άρη στην περιοχή του Χαριλάου.

Από τους συλληφθέντες χούλιγκαν, οι περισσότεροι φέρονται να είχαν συμμετοχή και σε παλιότερες οπαδικές «μάχες». Από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις των υπόπτων προέκυψαν πως οι χούλιγκαν σκόπευαν να κλέψουν ένα φορτηγάκι προκειμένου να φτάσουν στην καφετέρια, να πραγματοποιήσουν την εμπρηστική επίθεση και να εξαφανιστούν χωρίς να αφήσουν πίσω τους κανένα ίχνος.

Χθες αστυνομικοί έκαναν εφόδους σε σπίτια και συνδέσμους οπαδών του ΠΑΟΚ και εντόπισαν ένα πιστόλι Ζάσταβα, πιστόλια φωτοβολίδων, τσεκούρια, ρόπαλα, σιδερογροθιές και άλλα «πολεμοφόδια», τα οποία οι οπαδοί χρησιμοποιούσαν στις επιθέσεις τους.

Η παρακολούθηση των υπόπτων είχε ξεκινήσει μετά από τον σοβαρό τραυματισμό νεαρού οπαδού του Αρη τον περασμένο Νοέμβριο. Το θύμα και τρεις φίλοι του επέστρεφαν με αυτοκίνητο από αγώνα μπάσκετ στη Δράμα, στη διαδρομή όμως χτύπησαν έναν σκύλο και σταμάτησαν στην άκρη του δρόμου. Οπαδοί του ΠΑΟΚ, που επέστρεφαν με πούλμαν από αγώνα στην Αλεξανδρούπολη, είδαν τα κιτρινόμαυρα κασκόλ των θυμάτων και υποχρέωσαν τον οδηγό του λεωφορείου να σταματήσει. Ξυλοκόπησαν άγρια τους τέσσερις οπαδούς του Αρη και φεύγοντας πέταξαν φωτοβολίδες μέσα στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα ένας από τους επιβάτες. Για εκείνη την επίθεση είχε συλληφθεί ένας 21χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ, ο οποίος προφυλακίστηκε.

Από την παρακολούθηση των υπόπτων προέκυψαν στοιχεία για επιθέσεις σε αστυνομικούς έξω από τη γήπεδο της Τούμπας, αλλά και σε οπαδούς του Αρη σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα το μεσημέρι οι 34 οπαδοί του ΠΑΟΚ θα παρουσιαστούν στην Εισαγγελία μαζί με τη δικογραφία για βαριές κατηγορίες που έχει συντάξει εις βάρος τους η Αστυνομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ