"Όχι" της ΝΔ στο Μεσοπρόθεσμο με φόντο πρόωρες εκλογές - iefimerida.gr

"Όχι" της ΝΔ στο Μεσοπρόθεσμο με φόντο πρόωρες εκλογές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ακόμη κι αν δεχθεί εκλογικό εκβιασμό, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, είναι αποφασισμένος να μη δώσει καμία συναίνεση στην κυβέρνηση για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Προσαρμογής. Έτσι, η ΝΔ μπαίνει στο κάδρο ενός σκληρού μπρα ντε φερ, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα ακόμη και σε πρόωρες εκλογές...Στη Συγγρού έχουν επανεξετάσει το ενδεχόμενο να ζητήσει ο Γιώργος Παπανδρέου πλειοψηφία 180 βουλευτών για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου, αφού μετά τη μυστική σύσκεψη του Λουξεμβούργου, αλλά και τις σημερινές "βόμβες" Λοβέρδου, κάθε άλλο παρά απίθανο θεωρείται. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της iefimerida.gr, ο κ. Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος να δώσει καμία συναίνεση, ακόμη κι αν αυτό σημάνει ότι -και- με δική του πρωτοβουλία θα οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Στην απόφασή του, μάλιστα, ο πρόεδρος της ΝΔ, φέρεται να έχει συνυπολογίσει και το γεγονός ότι ο "εκβιασμός" των 180 βουλευτών στην κοινοβουλευτική ψηφοφορία μπορεί να θέσει σε σοβαρή δοκιμασία τη συνοχή των βουλευτών της ΝΔ, με ενδεχόμενες διαρροές προς την πλευρά της Ντόρας Μπακογιάννη.

Επίθεση Μιχελάκη

Κατά πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς θα εμμείνει στο "όχι", ακόμη κι αν επιβεβαιωθούν στην πράξη οι -επιβεβαιωμένες- πληροφορίες (που πρώτη αποκάλυψε από το Σάββατο η iefimerida.gr), που θέλουν τους δανειστές μας, την τρόικα και το ΕΛΚ να πιέζει τον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να παράσχει συναίνεση και να αφήσει κατά μέρος την αντιμνημονιακή ρητορεία. Ερωτηθείς, πάντως, για δημοσιεύματα σχετικά με την πίεση συναίνεσης που θα δεχθεί η ΝΔ, ο κ. Μιχελάκης έκανε λόγο για "γνωστά, φθαρμένα προπαγανδιστικά κόλπα της κυβέρνησης που θέλει ν' αποπροσανατολίσει τον κόσμο από το Ζάππειο ΙΙ".

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει κυβερνητική πρωτοβουλία, ώστε να ψηφιστεί με 180 βουλευτές το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ο κ. Μιχελάκης, είπε, ότι "δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά" και σημείωσε ότι με 180 ψήφους δεν ψηφίστηκε το μνημόνιο.

«Είναι αστείο να το συζητάμε. Όταν το μείζον, δηλαδή η ψήφιση του Μνημονίου, πέρασε με 150, πως στο έλασσον θα πρέπει να ψηφίσουμε με 180;» είναι η γραμμή της Ν.Δ. και ηγετικά στελέχη της σπεύδουν να τονίσουν ότι το κόμμα δεν μπορεί και δεν πρέπει να συναινέσει με μια αδιέξοδη πολιτική, που υπαγορεύεται από το μνημόνιο.

Γι΄ αυτό το λόγο, ο κ. Μιχελάκης θύμισε την εξής πρόσφατη φράση του κ. Σαμαρά που διατυπώθηκε σε συνέντευξή του: ««Εμείς δεν πρόκειται να ψηφίσουμε περισσότερα λουκέτα, περισσότερη ανεργία και περισσότερη ύφεση... Και εμείς αυτό δεν πρόκειται να το ψηφίσουμε. Ούτε πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς. Αν θέλει να δοκιμάσει η κυβέρνηση, θα καταλάβει ότι δεν μπλοφάρουμε».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ